Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Romans mamy z żonatym facetem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-10, 19:17   #1
Mala_Rosia
Przyczajenie

Romans mamy z żonatym facetem

Na początku chciałabym powiedzieć, że ta wiadomość nie jest żadną prowokacją. Chciałabym tylko, aby ktoś inny anonimowo spojrzał na tą sytuację z innej perspektywy.

A wiec sytuacja wygląda następująco. Mieszkam sama razem z moim bratem i z mama. Rodzice są już dłuższy czas po rozwodzie (ponad 10 lat). Tata ułożył sobie jakoś życie z inną kobietą natomiast mama spotyka już od dłuższego czasu z pewnym facetem.

Na początku nie interesowało mnie to w ogóle. Nie widziałam powodu do wtrącania się w życie mamy i dalej nie chce tego robić jednak powoli ta sytuacja zaczyna mnie denerwować i mam wrażenie, że ma negatywny wpływ na życie mojej mamy.

Ostatnio przez przypadek dowiedziałam się, że ten facet jest żonaty. Spotyka się z moją mamą od ponad 7 lat, wiec trwa to już bardzo długo i przez ten czas cały czas oszukuje żonę. Nie jest to normalny związek, po prostu wychodzą razem raz albo dwa razy w tygodniu. On dzwoni a moja mama szykuje się i wychodzi. Wygląda to tak jakby była na każde jego zawołanie. Praktycznie, kiedy potrzebuje jakiejś pomocy nie może do niego nawet zadzwonić, ponieważ może odebrać jego żona a on ma drugi telefon, z którego dzwoni zawsze do mojej mamy.

Nie mogę już o tym myśleć i nie wiem czy powinnam porozmawiać z mamą. Nie mogę patrzeć jak niszczy sobie życie i jak spędziła ostatnie 7 lat z tym facetem. Chciałabym żeby znalazła sobie kogoś normalnego, ale jak czasami poruszam ten temat jakoś delikatnie w sposób żartobliwy mówiąc, że powinna sobie jakoś ułożyć życie to po prostu słyszę, że ona nie chce.

Ostatnio miałam nadzieję, że to wszystko się już rozpadło. Wiem, że padło sporo ostrych słów ze strony tego faceta i nawet zagroził mojej mamie, że jeżeli jego żona się o czymś dowie to stanie się mojej mamie krzywd, ale spotykają się dalej...

Mala_Rosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując