2013-03-10, 19:42
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: siostra chcę usunąć ciążę!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez lza_slonca
Gdzie się tego naczytałaś?  Nie no boooosko...oświecę Cię:
- pielęgniarki są choćby po to aby zająć się dzieckiem 
- lekarz też zawsze jest, chyba, że nie zdąrzy
- mnie nikt po główce nie głaskał jakoś, ani żadna znajoma się tym nie chwaliła 
- pomoc przy karmieniu i przewijaniu? karmienie owszem, zależy jaka pielęgniarka ale jak dziecko leży na naświetlaniu przy żółtaczce fizjologicznej to zapomnij. Co do kąpieli...haha nie wiem w jakim szpitalu tego uczą
- leżałam w zakrwawnionej pościeli bo ta którą miałam w sali została wykorzystana potem na porodówce jak leżałam tą h po wszystkim.
- pomoc w kąpieli? żart jakiś?
|
Twojego oswiecenie nie potrzebuję. Wyobraż sobie że temat znam.
Rodziłam i to nie raz, w polskim powiatowym szpitalu.
Na oddziale noworodkowym na dzieciach zdrowych w większości dziećmi zajmują sie położne. Na patologii noworodka owszem pracują pielęgniarki.
Lekarz NIE JEST potrzebny przy porodzie fizjologicznym, no bo co mialby tam zrobić czego nie potrafi wykonac położna??
I tak położne lub pielęgniarki kąpią dzieci, co w tym dziwnego? Tak samo jak uczą młode mamy zmiany pieluch i pomagają przy karmieniu to ich praca.
Nie leżałam nigdy w zakrwawionej poscieli, na przescieradle kładziony jest wymienny podkład,
I tak pomoc w kąpieli, mnie położna nawet opier.... za to że sama zaraz po porodzie poszłam pod prysznic, bo mogłabym zemdleć i byłby problem.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------
Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja
Ciekawa jestem czy te wszystkie zwolenniczki aborcji same by ciążę usunęły.
.
|
JAkie zwolenniczki aborcji? Nie s ądzę żeby tutaj była chociaż jedna. Tylko małomyslący człowiek nie odróżnia zwolennika czegos od osoby która twierdzi że ważny jest wolny wybór.
|
|
|