Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-11, 08:48   #54
MoOoNiA
Raczkowanie

Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.

Hej
Wiatm się i ja z Martą, no i Mają
chorujemy, chorujemy i jeszcze raz chorujemy. Mlodsza zaraża starsza, wtedy starsza młodszą i tak w kóło Dzisiaj Marta piwerwszy raz poszła po 2ch tyg do przedszkola, a mąż dzwoni z wspaniałą wiadomością, żę panuje ospa oczywiście ją tam zostawił... Ja się przez te śniegi po nią nie przebiję, bo przedszkole dość daleko. Jak mi jeszcze ospa do domu zapuka to padnę.

Cinka co do tego macierzyńskiego. DOtyczy kobiet rodzących chyba po 15 marca. można brać albo rok macierzyńskiego 80% platne, albo pół roku 100% a pół 60%. Interesowałam się bo tak jak mówisz kobiety z pierwszych miesięcy roku się burzyły i ciekawa byłam czy to przesyną (jak by przesuneli to bym chyba tż ubiła, że nam się tak szybko udało bo wtedy dzieliłby mnie tylko mieisąc od nowego macierzyńskiego).
więc nie czekaj tylko się bierz za drugie dla mnie to jest niesamowity widok jak starsza całuje młodszą i mówi:kocham cię siostrzyczko najbardziej na świecie.
Także korzystaj, bo ja po macierzyńskim nie wracam do pracy, zwolnią mnie (zlikwidowali stanowisko) i przez poł roku siedzę w domu. Finansowo nas to trochę przygniecie (zwłaszcxza, że kupiliśmy mieszkanie i jeszcze nie wszytko wykończone), no ale nie mam wyboru. Jak mam pół wypłaty oddać jakiejś kobiecie, i nie widzieć wielu pierwszych umiejętności mojego dziecka... Poczekamy jak zacznie chodzic i wtedy do żłobka.

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując