Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-14, 11:45   #797
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
druga sprawa to fakt, że robiąc dwie rzeczy na raz, żadnej nie zrobi się w 100% dobrze. no chyba, że ktoś jest geniuszem jak Leonardo da Vinci
niestety pracodawcy też bardzo dobrze to wiedzą....;p

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość

Wczoraj rozwalił mnie tekst koleżanki, ona do mnie "śliczne masz te loczki, ale pewnie jak Ci podrosną, to będziesz miała siano, tak jak ja" Ja prawie śmiechem wybuchłam, ale wytłumaczyłam, że jak się dba, to się siana nie ma.. A jak ona uważa że odżywki to 'pierdoły' i niszczą włosy, no to ma włosy jakie ma

chciałabym usłyszeć co powie za rok

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Sore, ale coraz mniej dzieci się rodzi? Ja mam wrażenie, że coraz więcej tego Może to śląsk oszalał? ;/
Ale to taka moja dygresja, jak się spojrzy w statystyki to jest tendencja lekko wzrostowa, prawda szału nie ma.

Z pracą to jednym słowem jest do bani i będzie coraz gorzej.

A co do marketingu i zarządzania, to nie byłabym taka pewna. Prędzej może rachunkowość. Tylko teraz nic nie daje pewności.

I masz rację, prędzej zamiast w geografię, to lepiej celować w kartografię, geodezję itp.
Wg statystyków za 10 lat w Polsce będzie 18-26 mln obywateli, jeśli nie zmieni się polityka prorodzinna... Więc trochę kiepsko...

A co do kartografii i geodezji - czysta kartografia również nie ma sensu, zupełnie... Przynajniej wg mnie, bo każdy geodeta może być kartografem, a kartograf geodetą niekoniecznie.
Co do geodezji - opłacalna była jakieś 10 lat temu... W tym momencie tak dużo osób każdego roku kończy geodezję, że ceny usług spadły starsznie, narobiło się pełno jednoosobowych firm, a ludzie potem nie mają pracy... Tzn na północy Poslki jeszcze ok, ale na południu jest tragedia - tyle osób po studiach nie ma pracy... ;/ Zresztą np w samym Krakowie jest ponad 200 (!!) firm geodezyjnych, z czego praktycznie wsyztskie to jedno- lub dwu-osobowe firemki...;/ A w Krk rocznie wychodzi tylu geodetów, że nic dziwnego, ze nie każdy znajdzie pracę (ok 150 AGH dzienny + 60 zaoczni + jeszcze UR).. A to sam Kraków;p jeszcze jest technikum geodezyjne;p No i co ludzie mają robić ? Podobnie we Wrocałwiu -geodezja jest na 4 uczelniach...
Ogólnie studia naprawdę pracochłonne, zupełnie nieadekwatne do płacy ( 80% osób po geodezji zarabia mniej niż 2 000) ... Także jeśli chce się mieć później jakiekolwiek szanse na znalezienie pracy nie ma innej opcji niż praca podczas studii...

Nałożyłam pierwszy raz od dawna miksa z miodkiem;p Zobaczymy jak zadziała na moje włoski;p ;p ;p Bo kiedyś strasznie puszył;p Ale skończyły mi się maski i odżywki emolientowe Musze iść na zakupy...;p
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora