2013-03-15, 09:40
|
|
Raczkowanie
|
pomoc w wyborze wieczorowych perfum
Witajcie. Chciałabym Was prosić o pomoc w wyborze cięższych, eleganckich perfum na jakieś ważniejsze okazje. Mój nos jest bardzo tolerancyjny (jeśli można to tak nazwać), tzn. że lubię wiele zapachów, jedne mniej, inne bardziej, ale generalnie trudno jest o to, żeby jakiś mi się nie podobał na tyle, żebym nie mogła go używać. W swojej kolekcji z zapachów lżejszych na wiosnę czy lato posiadam:
* Giorgio Armani - acqua di gioia edp (mój na chwilę obecną ukochany zapach. najlepiej się w nim czuję i wydaje mi się, że do mnie pasuje najlepiej spośród wszystkich)
* Versace - versense edt (też bardzo bardzo lubię, zwłaszcza w okresie wiosennym i letnim)
* CK - in2u
* Versace - bright crystal (dostałam w prezencie, jest ładny aczkolwiek sama bym się chyba na niego nie zdecydowała)
* używałam długi czas jeszcze zielonego jabłka DKNY edp, lubiłam bardzo aczkolwiek robię sobie na razie od niego przerwę)
Wszystkie moje ulubione zapachy to takie "świeżaczki", a chciałabym też mieć coś mocniejszego, eleganckiego, ale coś co by do mnie pasowało jak wymienione wyżej acqua di gioia. W swojej kolekcji z tego typu zapachów mam:
* Chanel - coco mademoiselle edp (ładne, ale do mojego ideału im trochę brakuje)
* Lolita Lempicka - Lolita Lempicka edp (sama nie wiem, co mnie podkusiło, żeby je kupić. na szczęście tylko 30ml są ładne, ale jakoś nie mam nigdy ochoty ich używać, trochę mnie przytłaczają)
* CK - euphoria edp (wiem, że ma wielu zwolenników, ale ja tych zachwytów nie podzielam. owszem, są ładne, ale coś mnie w nich męczy i nie zawsze mogę ich używać)
* Avril Lavigne - forbidden rose - bardzo mi się podoba, jest dość ciężki i dobrze na mnie leży, jednak marzy mi się coś bardziej eleganckiego i wyrazistego...
Jak więc widzicie, do każdego mam jakieś "ale". Jak z zapachami na wiosnę/lato nie mam większego problemu, tak z bardziej eleganckimi czy ciężkimi nie mogę sobie poradzić...
Czekam na Wasze propozycje, liczę bardzo na Waszą pomoc
|
|
|