2013-03-16, 20:08
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Forumowicz, którego opinie śledzę na forum/KWC zanim kupię w ciemno
Cytat:
Napisane przez justynaneyman
ale to nie jest dobry przykład - wiele zapachów uznawanych za "och ach" dla mnie są beznadziejne - mam na mysli sytuację, kiedy osoba, której zdanie cenię (co nie znaczy - zgadzam), mówi o tandecie. Nie, ze okropny, duszący itd (innych nie naszam  ), tylko właśnie - kiepski 
|
Przepraszam za offtop, ale czy mogę prosić o kilka przykładów tych kiepskich zapachów? Zaciekawiło mnie to. Przez tandetny należy w tym przypadku rozumieć po prostu kiepsko zrobiony?
A w temacie: nie kupuję w ciemno (choć raz zdarzyło mi się tak w pół-ciemno, bo znałam edt, a kupiłam edp). Ale recenzje różnorakie bardzo lubię czytać, porównywać wrażenia, czasem doszukać się nowych nut. I bardzo podoba mi się, że recenzje są pisane tyloma różnymi stylami, zarówno przez znawców perfum, jak i osoby, dla których perfumy to tylko dodatek. Im ich więcej, tym lepiej (o ile są napisane po porządnym teście i poprawnym językiem). Pełniejszy obraz zapachu się wtedy wyłania. Gdyby wszystkie recenzje to były suche opisy przechodzących w siebie nut, byłoby nudno.
|
|