Dot.: Blizny Potrądzikowe: Redukcja przez kosmetyki - wątek zbiorczy
chairon ja miałam tylko 2 zabiegi TCA u lekarza i rzeczywiście to utrapienie z tą wysmarowaną buzią jakimś tłustym mazidłem - też miałam problemy z zasypianiem, bo ciągle jakieś paproszki mi się do twarzy przyklejały.
Ale wiesz.... to straszne co piszesz.... Jesteś chyba dowodem na to, że nie ma możliwości pozbycia się w pełni tego świństwa z twarzy - tyle zabiegów sam sobie zrobiłeś.... A lekarze ciągle nas oszukują i wciskają jakieś badziewia, tylko po to, żeby na nas zarobić. Mi np. lekarz powiedział, że wystarczą mi 2-3 zabiegi TCA!!! No i po co oni robią takie nadzieje? Skoro wiedzą, że głębokich blizn i starych przebarwień nie da się do końca pozbyć.
Miałam 3 zabiegi laserem (ale nie wiem jakim - czy IPL czy innym) i jestem bardzo, bardzo zadowolona z nich - efekty po prostu suuuper. Tam gdzie lekarz zastosował laser poznikały mi przebarwienia. Ale jest to dość bolesny zabieg... u lekarza, u którego to robiłam płaciłam 100 zł za zabieg. Dopowiem tylko, że jest to wykonywane punktowo i to mnie najbardziej odwiodło od tych zabiegów.Potrzebowałam zabiegu na całą twarz więc poszłam na TCA.
|