Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-20, 19:08   #1125
Ladywithweapon
Zadomowienie

Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość

Tylko mówię
Lepiej już w ogóle nie jeść, a jak już to zrobić swoje...
A potasu nie możesz przyjmować z innych źródeł ?
Więcej potasu niż banan mają morele suszone, gdzieś ok. 4x więcej. A morele są dozwolone na SB...
Wiesz kochana, zrobisz jak zechcesz ale SB to SB i trzeba tych najważniejszych zasad przestrzegać jednak
W koncu przy komputerze to moge cytować!
Masło to ja jem przez was :P Dodaje łyzeczke do owsianki, a dzis zjadlam jeszcze jedną przed zumbą, żeby troche sie doładować. Zagryzłam orzechami włoskimi I jak juz pisalam z tego co wiem to kupne owoce suszone mają bardzo duzo cukru. Zapewne więcej niż ten banan. Dajmy, ze 4morele zastąpią mi banana, ale jak pokroje całego banana to akurat jeden kawałek+troche owsianki mi sie fajnie dzieli, a 4 morele to co? Owsianka sama w sobie nie jest słodka ani nic i ja potrzebuje czegos więcej do smaku
Tabletek brac nie chce, bo juz biore na włosy itp., a uwazam, ze witminy z posiłkow są najlepsze. Jeden banan mi nie zaszkodzi. A lepiej sie czuje, bo mialam teraz przerwe w jedzeniu i bóle kręgosłupa wrociły Więc chyba cos mi dawały...

Przeciez jedzenie jednego banana czy łyzki masła to chyba nie najwazniejsze zasady SB? Nie jestem super-ścisła w dietce, bo spokojnie mam czas, żeby zrzucic 5kg Tobie zajęło to 2 miesiące, wiec i mi spokojne sie uda w koncu, ale nie mam wielkiego parcia, bo chyba najgorzej nie wyglądam

Mi mama mowi tylko, ze stanęłam i że mogę jeszcze schudnąć. więc gratuluje skoro nawet mama zauwazyla to na pewno schudłas!

Furry Sue z kazdego spadku nalezy się cieszyc!

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
banany też są dozwolone kala pisałam z ladywithweapon i wiem, że musi przyjmować potas, a po bananach jej lepiej, więc niech je. Uzupełnia też z innych źródeł, oczywiście, ale banany można, o to mi chodzi. Poza tym banany są dobre dla osób wykonujących intensywny wysiłek fizyczny czy psychiczny, a ona ma maturę na głowie teraz
Oj nie przesadzać Wysiłek jest, bo tyram jak nigdy, ale dobrze mnie to przygotowuje do życia. Dzis to dopiero usiadłam w domu, bo wpadłam szybciej tylko ubrac dres i na zumbe! Ale jutro zostaje w domu, ale budzik właczam, wstaje i pisze prace...

A i mozna do mnie Lady- nawet polecam!

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Do matury przygotowuje się cały rok, a nawet 3 lata. Nocek nie planuje zarywac, bo po 22 moj mozg przestaje pracowac ok i idzie w tryb "spimy" :P A uwazam, ze zawsze jest czas na zdrowe jedzonko Na studiach zapewne będzie inaczej, bo bedę siedziala i w bardzo krotkim czasie uczyla się tego co tutaj uczę się cały rok. Ale wszystko przed nami! Czekolady się wystrzegam jak szatana! Grzecznie herbatki ziołowe pije, ale był moment, że musialam sie wspomagac kawami, bo nie wyrabialam zupełnie.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Zapytałam TŻa czy mogę kupić blender, to powiedział, zebym kupiła, to będzie miał do mielenia robaków na ryby

Kala (na kompie moge rozwinac temat :P) polecam ogolnie przygotowywac sobie owsianki wieczorem- rano płatki sa miekkie itp., tylko więcej mleka musisz uzyc, bo w nocy płatki prawie całe wciągają w siebie. Ja to takie pysznosci potrafiłam zrobic, ale przestalam, bo szybko przesadzam i moje owsianki to wielkie bomby kaloryczne Pamiętam jedną pyszną.... płatki,wiórki,aromat pomaranczowy,śliwka i żurawina suszona i to tak razem na budyniu.... po prostu niebo w gębie!
Własnie czytalam, ze jesli się chce miec kokosową to najlepiej zostawić z wiorkami na noc i jeszcze zalac mlekiem kokosowym.

Dziewczyny ja dzis w lidlu dorwalam nie mleko kokosowe, ale taki sok kokosowy, bez cukru oczywiscie :P chyba ponad 80% to sok z kokosa i potem cos tam jeszcze. Planuje dolewac do mleka

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Mąka to zło? Nieee no chyba, że nie jesz w ogóle chleba, makaronu, nie używasz w ogóle mąki i masz taki pogląd ze względów zdrowotnych czy ideologicznych

jesz orzechy? One też są kaloryczne bardzo, nawet bardziej niż banan owoce suszone są tak samo słodkie i węglowodanowe jak banany. Nie ma co przesadzać, nie porównujcie bananów do jakiś batoników czy cukru, po których dupa rośnie
Ja bym powiedziala, ze wieczorem mogą tak działac :P Najgorzej siadac z miską owocow przed spaniem, bo to sam cukier wtedy, ale z rana dają dobra energie i witaminki
A to co podkresliłam to zawsze mowie o warzywach- nie bac się ich, bo to nie od nich wam tyłek rośnie

U mnie były metalowe Dzis juz zostały dwie na takie duże muffiny, a w poniedzialek byly jeszcze na 3 wielkosci. Ja się nie zdecydowalam, poniewaz cena tyłka nie urywala, a jeszcze nie wiem na ile bym to wykorzystala i czy nie znajde lepszych. Bo ja zawsze za nimi patrze i uwierz, ze w granicach tej ceny dostaniesz w większosci marketow Jedyne na to się załapałam to na podłuzna blaszke za 10zł, bo jak będe węgle wprowadzac to chyba chleb sobie własny upiekę i mi sie przyda

Arschen ale sobie dogadzasz tymi pysznosciami :P I jak tam deserek?

Neyra ja kupilam kalafiora i chyba jutro sobie puree, bo mnie zaciekawiło

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Ja dziś nieładnie jem, tzn. zgodnie z dietą, ale za mało, nie mam czasu przygotować sobie jakiegoś mięsa czy coś...
Nie ma wymówek ja wczoraj bylam po 19 w domu, a na dzis uszykowalam sobie sałatke i obiad do szkoly :P Po prostu wystrzegaj się wszystkiego co zabrionione- ja zawsze mam w lodowce jedzonko, ktore moge wykorzystac jak nie mam czasu nic innego jesc.

Hahaha Ale wam wiadomosc pierdzielnełam Kochane

Czekoladko wywołuje cię! Do dietki marsz!

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

http://kotlet.tv/mleczko-kokosowe tutaj przepis na mleko Jak widac nie jest trudne

A i ja tez znalazlam przepis na masło orzechowe, ale w moim nie ma zadnej oliwy. W sumie to potrzebuje prazonych orzeszkow ziemnych (ja lubie posolone :P) i je dobrze zmiksowac- nic więcej Więc na pewno kiedys zrobie
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora