Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-21, 19:34   #3648
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ale co ja tam wiem, głodzę dziecko
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------
a mój ojciec tekst że ludzie na całym świecie dają papki
Oj, Ty jak możesz głodzić dziecko
Taaa i odwieczny problem - doradztwo wszystkich wokół

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja bym na to odparowała, że buszmeni w Afryce to pewnie nawet ze słoiczków
Padłam

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Zresztą, ile z nas nie słuchało głupiego gadania? Pamiętam jak Tynia rzucała sie przy piersi, to mówili - widzisz, nie lubi twojego mleka, nie chce pić, haha, haha, haha. Rzucała się przy butli będąc już na mm - nie lubi mleka, ty tez nie lubiłaś, widzisz, nie chce tego... A teraz: sąsiedzi mają chłopca w wieku Martynki i on już wszystko je - chleb z jajkiem i ketchupem itp. itd... A ja nie pozwalam dać Małej czekolady, ciasta itp. Jak widzieli, że je rybę z buraczkami, to rzucali się na wszystkie strony, jak to śmierdzi, jakie niedobre, nieprzyprawione. A ja to sama jadłam ugotowaną marchew w solą i cukrem (!) i z masłem. Sama jadłam, a dziecku nie daję. Po prostu powinni mi odebrać prawa rodzicielskie.

Też ciągle słyszę takie gadanie - daj dziecku to, daj tamto, bo jak moja miała 3 miesiące to jadła jogurcik z biszkopcikiem twoje też może Nie wiem czemu, ale większość osób się zachwyca, że tak malutkie dziecko wszystko je

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nel_a, po prostu odbierzesz dziecku każdą przyjemność!

Ogólnie a prosos jedzenia. Nela_a olej wszystkich (zresztą pewnie tak robisz, jak byś nie robiła to dostałabyś świra), posłuchaj, a potem rób po swojemu.
U nas też BLW - teściowa się nie wtrąca (pewnie przez to, że boi się zrobić cokolwiek przy małej więc karmić jej i tak by nie chciała). Natomiast moja mama... Karmienia całymi kawałkami nie komentuje, jednak ostatnio ciągle powtarza: daj jej jeść, ona jest głodna. Mała ma to do siebie, że chętnie otwiera dzioba i wszystko chce więc moja mama uważa, że dziecko głodne. A jak nie widzę to ją dokarmia Kiedyś dała małej ziemniaczki z buraczkami, a ostatnio słodycze: kawałek wafelka czekoladowego, a potem rurkę z kremem (te z Biedrony) Oczywiście o wszystkim dowiaduję się po fakcie. Tłumaczę mojej mamie, ze ma jej nic nie dawać, ale jak grochem o ścianę ( w tym miejscu bardzo się cieszę, że nie pracuję i to ja jestem z małą a nie moja mama - przecież upasałaby mi dzieciaka raz dwa).
Myślę, że na BLW mała dość sporo zjada

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy niedawno z play group i małych zakupów.
W Primarku trafiłam na przecenę rajstopek Nakupiłam dziewczynom na zapas
Tylko rajstopki kupiłaś?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora