Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-22, 10:44   #60
natusiakac21
Raczkowanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

byliśmy dziś na badaniu krwi i moczu, mój dzielny chłopczk nawet nie pisnął jak go pani w palec ukuła
Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Chylę czoła bo waga Twojego synka była niesamowita! Toż to jakaś torpeda :P Moja mała też do małych nie należała bo prawie 4kg miała ale 4700 to aż nieprzyzwoicie :P
4600, był największy na oddziale i w ogóle w rodzinie, za to teraz jest drobny
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no to jestem i ja
jeszcze tylko kilka z nas i będziemy w komplecie

a ja tam nie zmieniam mojego wieku, a co tam - będę tutaj piękna i młoda

porody - hmmm, też mam łezkę w oku na wspomnienie tych chwil. nie mogę uwierzyć że to prawie rok już minął!

Anulka - brawa dla Filipka! dzielny pacjent z niego

dziewczyny jak podajecie rybke? tzn co z niej przygotowujecie? brak mi pomysłu
ja osttnio zrobiłam krem z dyni z łososiem, robię też ze szpinakiem, z brokułami, z marchewką, z buraczkami......no co mi się tam wymyśli to robię
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja wciąż podaję w formie "zupki", tylko takiej gęstej z ziemniakami, porami i marchewką. Raz robiłam po grecku wg przepisu Agaty, ale Sebie pomidory nie bardzo wchodzą

Dziewczyny, wiecie co, Seba chyba zaczyna się ruszać Wczoraj jeszcze siedział spokojnie i się bawił, a dziś zaczął manewrować nóżkami tak, że obkręca się dookoła własnej osi i próbuje też przechodzić z siedzenia do pozycji raczkowej, choć dzisiaj jedna próba zakończyła się wyrżnięciem twarzą w dywan Wiem, że Wasze dzieci nie takie rzeczy potrafią, ale my jesteśmy mobilnie zacofani, więc cieszy mnie jakakolwiek oznaka ruchu
teraz to już chwila i zobaczysz jak ruszy
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
padłam też bardzo się cieszyłam kiedy Matylek zaczął startować do pozycji raczkowej : gratulujemy idą zmiany

ja też nie zmieniam, w razie czego zawsze będziemy miały łatwy rachunek, podany wiek plus wiek naszych dzieci chociaż jak część z nas pozmienia wiek to nie będzie już tak łatwo, więc propozycja, może zostańmy przy naszym wieku "porodowym"? co wy na to?
a rybka? u nas wciąż brak w menu... ;/

Nie pamiętam kto pisał o dylemacie smoczkowym.. powiem tak smosiu u nas od urodzenia funkcjonuje i usypia małą.. poza spaniem go nie używa, ale uważam że to złoty środek i w tym wieku nie ma co się przejmować, za rok o tej porze będziemy się martwić

Chyba też opiszę swój poród w ramach wspominek, jak Gabbi.. ale nie dziś bo padam na twarz dobranoc i byle do świtu
opisz, opisz czekamy
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za nowe opisy porodów! Łezka się w oku kręci...

Anulka, brawa dla dzielnego Filipka Oby teraz już było dobrze.

Rinco, gratki za poruszenie u Was Jeszcze zatęsknisz pewnie za jego spokojem

Odnośnie ryby - u nas Antek je tak jak my, przeważnie pieczoną w jakimś sosie, allbo po prostu oliwa i zioła. Kawałki do buzi. Albo pulpety.
Dzisiaj tez robiłam te pulpety cielęcinkowe. Smakowały A szybko się robi. Miałam zmielony kawałek cielęciny (jakieś 150g), dodałam do tego zioła prowansalskie, podduszoną na maślę cebulkę (pół małej), jajko, formowałam kulki i wrzucałam na wrzątek.
Szybko i przyjemnie Teraz sobie myślę, że gotowane w bulionie warzywnym byłyby lepsze...

U nas ostatnia cyckowa noc...
I wrzuciłam na bloga trochę zdjęć z ostatniego zwiedzania, jak chcecie to zapraszam
piękne zdjęcia, widać że mąż lubi fotografować
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku.

Ewelina 26 l (tp.03.05.2012) ur.05.05.2012. Sara 3830g 55cm sn

Ja też spróbuję nauczyć Sare złych nawyków ale wezme się za to dopiero w środe bo będe miaął troche wolnego w pracy i święta . Mam andzieję ż e sie uda bo Sarusia to maął awanturnica

Moja Sara nie raczkuje jeszcze ani nie pełza do przodu natomiast nauczyła się na siedząco porusząc do przodu powoli zaczyna wstawać. Zęby nadal 2.

Jak czytam wasze opisy porodu to jaby wczoraj było, moze tez opisze swój jak znajdę chwilę.
????????chyba oduczyć
też chętnie przeczytam Twój opis, to takie wzruszające
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując