Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez emeczka
cześć, chciałam się pożalić  dzisiaj byłam u orto i się dowiedziałam że trzeba będzie założyć pierścienie na siódemki w dolnym łuku (teraz mam pierścienie na szóstkach)... już za pierwszym razem wcale mi się nie podobało zakładanie pierścieni  ehh no ale co zrobić.., mój dolny łuk jest wyjątkowo "uparty"... więc znów siedzę z separatorami, a za tydzień idę na zakładanie tych pierścieni.. mam nadzieję że nie będzie więcej problemów i moje ząbki będą się grzecznie przesuwać.
co do ilości wizyt przed założeniem: ja byłam u dwóch orto. Pierwsza mi chciała wyrwac 7 zębów! więc poszłam do drugiej i ona kazała mi wyrwać "tylko" pięć  powiedziała że nie ma sensu wyrywać zębów "na zapas". czasem warto się przejść do kilku orto
a swoją drogą... niektóre dziewczyny pisały kiedyś, że łuki (druty) miały wymieniane 2-3 razy podczas całego leczenia. moja orto już trzeci raz w ciągu pół roku mi wymieni drut. skąd takie różnice? 
|
Hej Dziewczyny ja w czwartek byłam u ortodonty i włożył mi 4 gumki między zęby ( między 7 i 6 oraz 6 i 5) za tydzień mam mieć aparat. Już się boję bo po jednej gumce mnie szczęka boli do dzisiaj nic gryść nie mogę. CZy to normalne?? Coś czuje że pierwszy tydzień z aparatem będe miałą wycięty z życiorysu Ale wytrzymam