2013-03-24, 17:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Guzek w piersi + bolące sutki, co to może być :/
Cytat:
Napisane przez la_meilleure
Dziewczyny proszę o pomoc bo nawet nie wiem do jakiego lekarza się z tym wybrać...
2 miesiące temu wyczułam spory, twardy guzek w piersi. Poszłam na USG, lekarz powiedział że to nic takiego (pewnie jakiś włókniaczek), nie stwierdził 'odgraniczonej struktury' jak to powiedział, i nie ma się czym martwić, nie wysłał mnie do innego lekarza powiedział że wszystko w porządku...
Guzek był i wciąż jest taki sam. A dodatkowo zaczęły mnie boleć piersi - 'pieką' mnie w środku, to samo z sutkami...
Okres dopiero za 2 tygodnie (przyjmuję tabletki), przed tabletkami miałam takie bóle, ale odkąd je przyjmuję to nigdy...
Jak myślicie, co mam zrobić? W mojej rodzinie był 2 przypadki raka. Ale nie w wieku 20 lat! Iść do lekarza? Ginekologa, onkologa, radiologa?
DZIĘKUJĘ za pomoc 
|
Masz guza w piersi i przychodzisz z tym na forum? Nie wiesz do jakiego lekarza się wybrać? Może logopeda ci pomoże albo od razu idź do chirurga... Masz 20 lat? Jeśli wyczułaś jakąś zmianę powinnaś iść z tym od razu do ginekologa a nie po dwóch miesiącach zdecydowałaś się napisać tutaj. Lekarz musi to przebadać jeśli rzeczywiście masz guzka to pokieruję cię dalej. Jeszcze nigdy w życiu nie piekły mnie piersi ani nie spotkałam się z czymś takim.
|
|