Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brak ruchu a odchudzanie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-24, 21:48   #11
smolinosek86
Zadomowienie

Dot.: Brak ruchu a odchudzanie?

Tak jak myślałam moja droga, 38 to nie jest duży rozmiar nawet przy Twoim wzroście. Wydaje mi się, że po prostu powinnaś być wytrwała i konsekwentna. Jedz więcej nabiału i mięsa -gotowaną rybę, mięso, jajka, jogurty, kefiry i korzystaj z tego co aktualnie jest sezonowego. Zaraz wiosna i zacznie się sezon warzywno-owocowy. Pieczywo pełnoziarniste - masło zastąp margaryną lub serkiem naturalnym. Staraj się poprosić kogoś, żeby przygotował Ci domową wędlinę np. schab upiekł z Twoimi ulubionymi dodatkami i pokroił w plastry w sam raz na kanapki to samo z gotowaną kurą. Majonez czy ketchup zastąp tzatziki lub jogurtem z ziołami i czosnkiem. Pij herbaty owocowe i ziołowe, pij dużo wody. Staraj się jeść regularnie i żeby to było 5 posiłków dziennie. Kiedy odczuwasz, że jesteś nasycona, nie staraj się kończyć porcji. Powiedz, że dziękujesz. Śniadania jedz obfitsze np. owsianka na wodzie z orzechami i owocami lub omlet z białek z zielonym groszkiem(na teflonowej patelni).
A hormony (tsh) zawsze warto zbadać

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena00 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie rady!

Choruję na zanik mięśni. Hmm nie jestem nawet w stanie podrapać się po czole, nie uniosę rąk, z nogami jest jeszcze gorzej. Basen niestety też odpada... Co do mojego wcześniejszego odżywiania - jadłam tak odkąd pamiętam... Do 16 roku życie byłam bardzo wychudzona, po 16 urodzinach zaczęłam wyglądać lepiej... Ale teraz mam zdecydowanie dużo ciałka Nie mam pojęcia ile ważę ale ile mam wzrostu. Ale jestem kurdupelkiem, wydaje mi się, że mam hmm może 154? Jeśli chodzi o bluzki - noszę rozmiar 38, jeśli chodzi o spodnie - 40. Do mojego wzrostu to dużo, dużo za dużo...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Naprawdę jest taka zła?
Wasa ma więcej kalorii w 100g niż np.białe pieczywo, jeśli oczywiście zamiast 2 kanapek z chlebem żytnim wybierzesz wagowo lżejsze wasy to ok, ale pamiętaj, żeby pieczywo również mieszać - żytnie, razowe, pumpernikiel, graham, wasa, ryżowe itd. dla zdrowia i po to, aby Ci się nie znudziła monotonia.

Edytowane przez smolinosek86
Czas edycji: 2013-03-24 o 21:31
smolinosek86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując