2013-03-25, 07:59
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SLUB - ja na TAK , on nagle na NIE :/ ?!
Cytat:
Napisane przez manna manna 25
czesc! jestem tutaj nowa i postanowilam podzielic sie z wami swoimi obawami i posluchac jakichs obiektywnych rad! Wiec mieszkam za granica, w Holandii bo stad pochodzi moj partner. Jestesmy para od 3 lat, znamy sie od 3.5 roku. Od poczatku byly pewne roznice ale wiadomo wszystko przychodzi i zmenia sie w czasie, jedna z bolaczek byla roznica co do pogladu o slub. Ja nie chcialam bardzo, jestem 10 lat mlodsza i w glowie mi sie nie miescilo zeby "brac udzial w tym cyrku" , on byl bardzo zawiedziony b o dla niego "to przysiega wiernosci i lojalnosci na cale zycie", no ale pomieszkalismy razem, poznalam go doglebnie i oswiadczyla mu ze jakos zmienilam zdanie i w przyszlosci bede szczesliwa zostajac jego zona  I do rzeczy, okazalo sie ze zmienilo sie troche prawo dot otrzymania obywatelstwa (wczesniej 3 lata, teraz 5 od momentu slubu i po 3 latach bycia w zwiazku malzenskim), zeby miec dostep pelny do opeiki socjal i zdrowotnej przydalo by sie obywat posiadac, wspomnialam mu o opcji "slub" ale on jakos specjalnie nie zareagowal, myslalam ze sie ucieszy, powiedzial ze woli poczekac jeszcze z 2 lata i sie bardziej przekonac do "nas", juz sama nie wiem czego on chce :/ jesli sie kochamy co za roznica slb za rok, dwa czy 3 lata??
|
Na początku miał różowe okulary i chciał ślub już, tu teraz.
Klapki z oczu spadły i myśli bardziej życiowo.
|
|
|