Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Po co wstawił zdjęcie ze swoją ex? Czy on może nadal coś do niej czuć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-26, 10:18   #3
pillu
Raczkowanie

Dot.: Po co wstawił zdjęcie ze swoją ex? Czy on może nadal coś do niej czuć?

Cytat:
Napisane przez Maggie200 Pokaż wiadomość
W skrócie. Poznałam faceta, mówił że 3 miesiące wcześniej rozstał się z dziewczyną ale że to już zamknięty rozdział. Byli ze sobą 3 lata. Podobno bardzo mu się spodobałam, po kilku randkach mówił że chyba zakochał się we mnie( teraz już jest tego pewien) Ja na początku raczej chłodno go traktowałam, spotykałam się z nim ale nie spieszyło mi się żeby być z nim związku, on natomiast bardzo tego chciał.
Jednak poczułam coś do niego i stało się...od kilku dni jesteśmy parą.
Chcąc się upewnić czy rzeczywiście już ma gdzieś swoją była założyłam fikcyjne konto na portalu społecznościowym( miałam wcześniej obawy że może nadal coś do niej czuć), odnalazłam go a tam co?
Dodane zdjecie z nią dzień przed tym jak zgodziłam się z nim być, do tego jakieś demoty typu '' kobietę docenia się po stracie'' czy ''miłość to dawanie szans''. To ona go zostawiła, znalazła sobie nowego. Mówi że już nic do niej nie czuje ale mi się wydaje że jestem tylko po to żeby o niej zapomniał ale jeśli będzie chciała do niego wrócić to wybierze ją.
Nie wiem czy mam mu o tym powiedzieć bo zarzuci mi że go szpieguję.
Może tak postępuje bo nie jest do końca pewien moich uczuć i jakby co to byłaby ex w zanadrzu...
Eh próbuję go usprawiedliwiać.
Niby wszystko powinno być jasne- chce wrócić do ex ale nie mogę pojąć że to wszystko co robił było udawane. Przyjeżdżanie do mnie nawet na 5 min żeby mnie zobaczyć, w Dzień Kobiet mimo że pracował przyjechał przed pracą z bukietem, gdy źle się czułam był gotowy wieźć mnie do lekarza, chciał mnie poznać z jego znajomymi. A może kocha dwie na raz? Może nie potrafi zostawić w tyle przeszłości bo bardzo się do tamtej dziewczyny przywiązał? Coś wspominał że przykro mu było bo człowiek po tylu latach związku się przyzwyczaja itd.
Co najlepszego w tej sytuacji mogę zrobić? Przeczekać?

Wiem, że trudno może być ocenić tę sytuację tak z boku, ale bardzo bym prosiła o jakieś rady. Z góry dziękuję.
Wiem
Zapytaj go wprost. Rozumiem, że Ty nie masz konta na tym portalu społecznościowym, oprócz tego fikcyjnego? Załóż sobie normalne konto i wtedy on wcale nie powie Ci, że go szpiegujesz.

Ja zresztą nie wierzę w wielkie miłości facetów, którzy są świeżo po rozstaniach, na dodatek takich, w których to oni zostali na lodzie Sama związałam się z takim typem i chociaż też za mną biegał, przynosił kwiatki, odprowadzał do domu i mówił, że kocha, to po 4 miesiącach mnie zostawił, bo nadal kochał swoją byłą.

Bardzo możliwe, że jest z Tobą aby wyleczyc się z poprzedniego uczucia, albo trochę na pokaz, aby udowodnić swojej byłej dziewczynie, ze on wcale ich rozstania nie przeżywa i też sobie jakoś radzi.

Ja polecam założyć normalne konto na tym portalu, jeśli boisz się oskarżeń i szpiegowanie (chociaż ja tam bym się nie przejmowała, że a nuż urażę jakiegoś dwulicowca, który za Tobą biega a potem wstawia foty z byłą panną) i wtedy zapytać dlaczego to zdjęcie wstawił i co to dla niego oznacza. Tu się nie da nic innego zrobić, niż porozmawiać, przycisnąć typa, aż powie prawdę, a potem sama zdecydujesz czy Twój czas jest zbyt cenny na niego.
pillu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując