Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-27, 16:55   #2169
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Gegee - ja ostatnio nie biorę żadnych tabletek przeciwbólowych, muszę troszkę odtruć organizm... oczywiście przy migrenach i tak nic nie pomaga, ale czasem brałam jak zaczynała mnie boleć głowa... jakiś czas temu zaczęłam pić więcej herbaty zielonej (oczywiście liściastej) i zauważyłam, że mam mniej migren i najlepsze, że zgadałam się z moją mamą i ona ma to samo i też pije dużo herbaty zielonej. Jednak potem musiałam przystopować z dużymi ilościami bo podobno hamuje wchłanianie kwasu foliowego...

A tutaj przepis:
Składniki:
3 całe jajka
margaryna
szklanka cukru kryształu,
cukier wanilinowy
4 paczki miękkich herbatników
rodzynki
2 płaty andruta (wafla)

Wrzucamy do garnka na ogniu (lekkim): jajka, margarynę i szklankę cukru i cukier wanil. i czekamy aż się rozpuści u lekko ubijamy, tak ręcznie, nie mikserem. Jak wszystko ładnie się połączy i rozpuści, musi się troszkę zagrzać, więc ciągle lekko ubijamy, potem dorzucamy 3 łyżki kakao i dalej ubijamy (cały czas na lekkim ogniu - jak zrobi się z tego taka gęstsza masa to kruszymy do tego herbatniki (łamiemy na mniejsze kawałki) i wrzucamy rodzynki. Mieszamy to razem i ciepłe wykładamy na jeden andrut i przykrywamy drugim i kładziemy coś cięższego na to, żeby się zlepiło. Najlepiej obłożyć folią, żeby nie wypływało I tyle - całość schodzi ok 10 min

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Justii - ja nie mam, a co byś chciała sobie permanentnego zrobić? a mąż cię rozpieszcza, ale to dobrze
Chciała by sobie zrobić usta moja kosmetyczka sama sobie zrobiła i jak wczoraj u niej byłam to zakochałam się cudownie to wygląda i nie wiem czy się nie skuszę taki malutki prezencik na kwietniowe imieniny
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora