Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - w miare powazna sprawa - odchudzona.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-03-25, 19:25   #1
anetazk
Raczkowanie

w miare powazna sprawa - odchudzona.

To pytanie chyba musze skierowac do specjalisty.
Mam 16 lat, 173 cm i spora niedowage. Odchudzam sie. Dlaczego?
Nie jestem zadowolona z tego, jak wygladaja moje uda, ogolnie nogi etc. I chce to poprawic, nikt mnie od tego postanowienia nie odsunie.
Ostatnie trzy miesiace czy moze troche wiecej rezygnowalam z kolacji. Juz wtedy moja waga byla ponizej normy.
Teraz wygladam dziwnie. Nogi troche schudly. Biustu wczesniej praktycznie nie mialam, wciecia w talii etc - figura taka b. dziewczeca powiedzmy (nie liczac duzej... duzych posladkow itd) - i to sie nie zmienilo.
Odchudzanie wplynelo juz na moja psychike. Licze prawie kazda kalorie. Jakis czas temu zdarzalo sie nawet, ze zwracalam jeddzenie, ktore zdawalo sie mi "zagrazac".
Cwicze. Biegam, jezdze na rowerze, rolkach, uprawiam gimnastyke (nie chce z tego rezygnowac). Czuje ze moj organizm jest juz oslabiony brakiem energii. Pojawily sie zawroty glowy, moje wiecznie zimne rece daja sie bardziej we znaki, cos jest nie tak z cisnieniem, spoznia mi sie okres.
Od jutra zaczynam pic herbaty dla stabilizacji.
Chce cos zmienic. Nie szkodzic sobie. Zdobyc ksztalt, ale nie przytyc.
Nie wroce do slodyczy, ktore kiedys jadlam. Boje sie kolacji itp.
Prosze o porade, co mam jesc, robic, zeby wrocic do normy. Nie przybrac znacznie na wadze (max te 54 kg), ustabilizowac sytuacje. Jestem wklesla. Chce zeby organizm mogl sie prawidlowo rozwijac.
Czego unikac? Co robic? Czym sie zywic i w jaki sposob.

Zgryzliwe komentarze musze ignorowac, czekam na pomoc i tylko ona mnie obchodzi.
Nie jest jeszcze tak zle, chce zeby bylo lepiej.
anetazk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując