Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Motywacja? Co? Gdzie? Jak?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-03-25, 19:14   #1
Consi
Przyczajenie

Motywacja? Co? Gdzie? Jak?

Dziewczyny, zastanawiałam się gdzie umieścić mój wątek. Wahałam się między Dietetyką a Fitnessem. Mam nadzieję, że dobrze wybrałam.
Otóż, od dawna próbuję schudnąć. Mam nadwagę, nie ukrywam tego. Jednak brakuje mi motywacji. Każde moje odchudzanie kończy się po kilku godzinach od startu, czasami udaje mi się wytrzymać kilka dni. Jjednak zawsze każde zgubione kilogramy udaje mi się bardzo szybko odzyskać. Próbowałam wielu diet. Plaż południowych, 1000 kcal, niełączenia, MŻ. Raz nawet byłam na Kopenhaskiej (nigdy więcej!). Czytałam to forum, owszem. Wiem, co trzeba zrobić, żeby schudnąć. Ale każda próba zdrowego odżywiania i ćwiczeń kończy się fiaskiem, bo albo nie mam czasu albo mi się nie chce albo się rozchoruję.
Mam dosyć takiego układu. Chciałabym się jakoś bardzo mocno zmotywować. Chciałabym wyglądać inaczej, ale tak jakoś jestem przerażona wizją długiej diety i morderczych ćwiczeń. Skąd zatem wziąć tę całą motywację? Bardzo ciekawią mnie opinie dziewczyn, którym udało się schudnąć. W jaki sposób mam się zebrać w sobie aż tak, by starczyło mi siły?

Consi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując