Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przytyłam po ciąży, wspólne odchudzanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-01, 18:21   #4
natusiakac21
Raczkowanie

Dot.: prztyłam po ciąży, wspólne odchudzanie

miło, że się odezwałście
razem dam radę.
Cytat:
Napisane przez Moira Pokaż wiadomość
witaj,

Ja też od dziś wzielam sie za siebie. Jestem dwa miesiące po porodzie na plusie 10 kg ;/. Od dwóch tygodni nie jem słodyczy. Pomaga mi w tym fakt, że córka ma skaze i nie mogę bo tak bym chyba nie dała rady. Można spytać ile syn ma miesięcy. To twoja pierwsza próba zrzucenia kg? Ja juz próbowałam po 1 ciąży ale brakowało motywacj bo wiedziałam, że czeka mnie druga ciąża.
mój synuś 7 kwietnia skończy 10 miesięcy, ja po porodzie w półtora tygodnia schudłam 15 kg, a później niestety zaczęłam tyć. Tak to pierwsza próba, bo do tej pory miałam zaburzone widzenie samej siebie, ale dziś weszłąm na wagę i się załamałam
Cytat:
Napisane przez Natasza_1978 Pokaż wiadomość
Witam
Ja także chcę zrzucić nadmiar kg po ciąży.
Ale zacznę od początku ...
Mam 35 lat, jestem mamą 2 dzieciaczków - syn Szymek ma prawie 4 lata, córka Sabinka ma 2 miesiące. W 2 ciąży przytyłam 20 kg i obecnie przy wzroście 176 cm ważę 81 kg
Tragedia ...
Czuję się fatalnie z obecną figurą, gdyż nie mieszczę się w większość ciuchów, które mam w szafie...
Przed ciążą ważyłam 70 kg, ale marzy mi się dojśc do dawniejszej wagi tj. 66 kg.
Plan mam następujący:
1 etap: 75 kg - chociaż do takiej wagi chciałabym djśc do końca czerwca, kiedy to wyjeżdżamy na urlop nad morze,
2 etap: 70 kg
3 etap: próba osiągnięcia wagi 66 kg
Moim problemem nr 1 w pozbyciu się nadwagi są słodycze - zwłaszcza czekolada . Jeśli z tym się uporam, to na pewno dam radę
Codzienne spacery z dziećmi oraz pływanie na basenie 2 razy w tygodniu pomogą mi w gubieniu sadełka, które głównie zgromadziło się na brzuchu i pupie ...
Ze względu na fakt, iz karmię małą piersią wykluczam drastyczne odchudzanie - chcę jedynie wyeliminować słodycze i nie objadać się innymi rzeczami oraz dołączyć ruch - na pewno to da efekt - kiedyś w ten sposób schudłam ponad 10 kg, więc wiem, ze jak chcę to potrafię
Liczę na wsparcie z Waszej strony, obiecuję zaglądać tu często i także Wam doradzać i podnosić na duchu w chwilach zwątpienia
Pozdrawiam ciepło
to ja mam gorzej. Jestem 2 cm niższa i waże 4 kg więcej. Kiedyś ważyłam 55 kg i do tego dąże. W czerwcu moja szwagierka ślubuje i do tego czasu chcę schudnąć chociaż 8 kg.
Mam nadzieję, że wspólnie dojdziemy do upragnionych kg i będziemy się wspierać. Moim wrogiem również są słodycze
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując