Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyrolować problem, czyli dermaroller
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-03, 10:40   #735
katja_24
Zakorzenienie

Dot.: Wyrolować problem, czyli dermaroller

Cytat:
Napisane przez klotylda abc Pokaż wiadomość
Czyli zrolować skórę i posmarować sokiem, też tak myślałam. Zobaczę jak mi pójdzie, najwyżej już tego nie powtórzę.
Sprobuj. I jak przezyjesz, to daj znac

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Zamierzam dołączyć do Was i zacząć się regularnie rolować na twarzy i nie tylko.
Moim problemem są rozszerzone pory, zaskórniki, nierówny koloryt cery, drobne blizny, zmarszczki mimiczne i naczynka. Mam 29 lat. Najbardziej denerwujące są blizny po ospie na czole oraz jedna dziura na policzku (jak po wbiciu igły w por skórny) - nic na nie nie pomaga.
Posiadam rolkę 0,5 (192 igieł).
Zaopatrzyłam się w produkty na mazidłach i postanowiłam na początek nałożyć przed rollowaniem roztwór z wit. C kw. askorbinowy (polecone na LU), a po rollowaniu serum z wit. A + E (przepis z mazideł).

Mam w związku z tym pytania:
1. Czy myślicie, że stosowanie zamiennie (co drugi tydzień) kw. hialurunowego 2% z naturalisa przed rollowaniem jest dobrym pomysłem? (czyli jeden tydzień wit C, drugi kw. hial) - czy też nie ma to większego sensu?
2. Jak najlepiej przygotować roztwór z wit C (wystarczy zmieszać z samą wodą destylowaną? w jakich proporcjach przy zastosowaniu jednorazowym?)
3. A w przypadku stosowania kw. hialurunowego - czy należy go z czymś zmieszać, czy też można nakładać bezpośrednio na skórę w oryginalnej formie?

Jestem początkująca, więc będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie i przede wszystkim proszę o wyrozmiałość, jeżeli moje pytania wydają się śmieszne

Pozdrawiam serdecznie!
Rozpusc witamine C w kwasie hialuronowym. I dawaj po rolce, nie przed.
Pod rolke mozesz dac "eliksir mlodosci" z mazidel, ale bez frakcji sojowej. Albo przepis z Naturalisa, ten z peptydami.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując