Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Hiszpania
Wątek: Hiszpania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-03, 11:21   #29
JagnaK
Zadomowienie

Dot.: podróże małe i duże- Hiszpania

Cytat:
Napisane przez I remember Pokaż wiadomość
Witam Chciałam się dowiedzieć czy ktoś z Was był na wakacjach w Hiszpanii tzw. na własną rękę autem? Nie interesują mnie biura podróży, tylko wypad samochodem. Więc mam kilka pytań: ile zajmuje podróż autem? w jakich granicach kosztuje najtańszy hotel? czy warto rezerwować go wcześniej?
Samochodem nie bylam, jedynie samolotem , na wlasna reke zarezerwowalam bilety oraz wille. Jest to opcja bez jedzenia niestety ale i tak nam taniej wyszlo. Willa dla 5 doroslych osob i 2 dzieci koszt 600 euro (na dwa tygodnie wiec nie wiele). I to ze bez zarcia bylo to akurat na plus bo poprostu zakochalam sie w hiszpanskim jedzeniu.

Mi poprostu nie odpowiada mieszkanie w hotelu jako takim, dzielenie sie basenem i posilkami z tlumami (w typowych rezortach).

W willi mielismy 3 sypialnie, salon, kuchnie, 2 lazienki, taras na dachu, ogrod do dyspozycji i basen. Spedzilismy cudowne 2 tygodnie we wrzesniu w rejonie Murcia, zaznacze ze ani jeden dzien nie byl deszczowy.

A co do podrozy samochodem warto moze sprawdzic na jednej z map internetowych odleglosc od danego miasta do docelowej miejscowosci, bo to tez wazne czy udajecie sie na np zachodni czy wschodni brzeg Hiszpanii i porownac koszt paliwa i ew. oplat za autostrady z biletem lotniczym i np wynajeciem samochodzu (3 dni 70 euro)
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując