Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-03, 14:04   #4711
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez channy Pokaż wiadomość
O matko, bardzo mi przykro! 900 CHF to strasznie dużo. W porównaniu z polskimi 700. Może znajdź jakąś ofertę last minute albo coś i tu już zacznij, żebyś się tam nie wykosztowała...

Ja też właśnie muszę i chcę iść do dentysty. I jeszcze do okulistki, bo muszę zwieźć sobie zapas soczewek. A jak to jest z ubezpieczeniem na rok? Rodzina musi je pokryć?

Mam nową rodzinę, tym razem z Belgii. Umówiliśmy się na skypa na przyszły tydzień. Gdyby mnie pytali o kieszonkowe to ile zasugerować? Na APW pisze, że w Belgii dostaje się 450e na własne konto. Dodam, że będę się zajmować dwoma chłopcami w wieku 4 i 7 lat. Moje obowiązki będą oscylowac wokół nich: przygotowanie dla nich ciepłego lunchu, obiadokolacja, lekcje, zajmowanie się ich pokojami, kąpiel itd.
Niestety, bardziej mi sie kalkuluje zrobic to tutaj...ta przekleta Szwajcaria wszystko ma drogie, nawet loty :p

Ubezpieczenie w sumie zalezy od kraju do jakiego lecisz, dobrze miec jedna ze soba polskie z NFZ lub Euro26 na wszelki wypadek. Mnie ono tylek tu juz raz uratowalo

dowiedz sie ile h w tej Belgii, bl 450€ to chyba za minimum godzin? tam stawki sa dosc wysokie, chyba najwyzesze...Razem ze Szwajcaria to kraje gdzie mozna dosc sporo jako au pair zarobic.

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora