Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ja vs. fat-ostateczne starcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-04, 14:45   #1
swinka94
Zadomowienie

ja vs. fat-ostateczne starcie

Jestem nowa na tym forum. Przejrzałam mnóstwo wątków o odchudzaniu (taki jest mój cel), ale w żadnym się nie odnalazłam. Nie chciałabym nikogo w żaden sposób urazić, po prostu nie pasuję zupełnie do grupy która zrzuca po 2-5 kilogramów. Ja mam do zrzucenia troszkę więcej. Na wielu wątkach również spotkałam się z dość swobodnym podejściem do tematu. Na niektórych miałam wrażenie, że 90% wpisów to plotki, na innych znowu spotkałam się z wypowiedziami typu 'zjadłam dziś pizzę i litr lodów. pomocy' etc. Szukam towarzyszek niedoli ;-) które tak jak ja-poważnie traktują walkę o lepszą sylwetkę. Jeżeli ktoś ma ochotę dołączyć do zapraszam serdecznie-wsparcie mile widziane.

Na początek kilka reguł:
1. Żadnych diet pobieranych ze stron internetowych, zasłyszanych od koleżanek itd. Króluje tu zasada MŻ. Jeżeli dieta to zbilansowana, zdrowa-ułożona przez dietetyka.
2. Ćwiczenia. Sama jestem leniuchem, więc nie chcę wysłuchiwać jak to się komuś nie chce ćwiczyć. Mamy się nawzajem motywować, wspierać w działaniu. Nie odwrotnie. Moim zdaniem ruch jest niezbędnym elementem, żeby schudnąć, zachować wagę i zdrowie. Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza zapraszam do innych wątków-jest ich pod dostatkiem
3. Suplementy diety. Jestem na tak, pod warunkiem że bierzemy sprawdzony, najlepiej naturalny środek. Np. ekstrakt z zielonej herbaty, CLA, l-karnitynę. Żadnych podejrzanych preparatów zamawianych przez internet czy kupowanych od wątpliwych typów z bazaru. A już całkowity sprzeciw dla wszystkich środków przeczyszczających-zarówno dla tabletek jak i wszelkiego rodzaju cudownych herbatek odchudzających (powodujących najczęściej jedynie biegunkę i odwodnienie...)
4. Najważniejsze-zakładam ten wątek, ponieważ szukam grupy wsparcia u osób, które traktują walkę z kilogramami/centymetrami POWAŻNIE. Nie chcę plotkować o kosmetykach, ciuchach etc. Chcę, żeby ten wątek dotyczył wszystkiego, co związane z odchudzaniem. I koniec.
5. Chciałabym zyskać oraz sama dawać wsparcie. W związku z czym nie godzę się na wyliczanie potraw czy słodyczy, które pochłonęło się w gorszy dzień. W gorszych chwilach potrzebne jest wsparcie, wtedy można też wejść tutaj. Ale nikt po serii katorżniczych ćwiczeń i dniu odmawiania sobie tuczącego jedzenia nie chce czytać pełnego tłuszczu i węglowodanów menu Więc nie wymieniamy się listą zjedzonych smakołyków a jedynie informujemy nawzajem o postępach i ewentualnych grzeszkach.

To by było na tyle. Pozdrawiam
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując