Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AMILIE Mineral Cosmetics
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-05, 10:35   #103
maja55
Zakorzenienie

Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics

Bardzo lubię minerały, więc jak dostałam przesyłkę od Amilie bardzo się ucieszyłam. Przede wszystkim - przepiękna oprawa i świetna organizacja. Producent odpowiada na maile, za co duży plus. Gadżety i strona www bardzo fajne. Plus za dość wierną kolorystykę podkładów na stronie.

Teraz same minerały:
pierwsze sample - małe i niewygodne.
Teraz testuję dużą większą porcję Podkłady są bardzo dobre - mają spore krycie i niezłą trwałośc, zapewniaja bardzo naturalny efekt, dobrze stapiają się.
Są trochę mniej "kremowe" niż minerały LilyLolo, dają trochę mniejsze krycie, przez co nie ma mowy o efekcie maski. Testowałam "gołe" minerały, bez pudru utrwalajacego więc z pudrem sypkim efekt na pewno będzie jeszcze lepszy.
Po ok 4 godzinach zobaczyłam błysk na twarzy, ale bibułka poradziła sobie z tym.
Trwałość bardzo dobra - bez poprawek(nie licząc tej bibułki) miałam go na buzi 9 h, i gdyby przypudrować twarz, to nadal prezentowałby się świetnie.

Kolory, które testowałam:
summer sand - średnio ciemny odcień, ma w sobie zbyt dużo beżu, jest dla mnie trochę zbyt ziemisty, widzę w nim różowe tony
sesame - bardzo ładny, jaśniejszy od summer sand (ale na pewno nie blady czy dla bladolicych). Ta tonacja odpowiada mi zdecydowanie bardziej - jest neutralnie żółtawa
sunshine dust - czeka na testy.
róż lollipop - przepiękny, połyskujący, nasycony róż! Trzeba go dosć ostrożnie aplikować, bo w pierwszym momencie policzki mogą zacząć przypominać rosyjską matrioszkę Ale po chwili róż stapia się z cerą i daje przepiękny rumieniec. Bardzo podoba mi się ten produkt (polecam osobom, które lubią wyraziste i soczyste kolory na policzkach)

Chętnie kupiłabym pełnowymiarowe opakowanie, ale ono jest strasznie małe Wiem, że minerały są wydajne, ale do mnie przemawiają zdecydowanie bardziej nieco większe słoiczki np. 8-10g.