Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-07, 05:58   #4734
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hey! U nas nocna standard. Pobudka o 2430 i potem o 6.. No z przeniesieniem do łóżka naszego o 5....
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
i brawa za umiejętności

aha, i jak będziesz podawała małemu jedzenie w kawałkach pamiętaj, że musi siedzieć przy tym prosto albo lekko pochylony do przodu. W żadnym wypadku odchylony do tyłu

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej ale mi dzien przelecial, najpierw zakupy jedzeniowe, potem bylismy na profesjonalnej sesji z Jaskiem, foty teraz zabieram sie do pracy pomagam TŻtowi, nadrobię później aha Jaś wypił 130ml kaszy z butli i wypiłby więcej, tlyko ze mam taka mala butlemusze szybko kupic wieksza
uuuu sesja profesjonalnakoniecznie pokaz fotki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
to u nas tak nocki wyglądają ale od około 3 nad ranem. Ciekawe z czego to wynika

aaa wiesz co? 2 pierwsze tygodnie maja będę chyba z małą w Sandomierzu
No go u nas jest tak samo!
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Hej

Tak, tzn. jak zaśnie to odkładany jest do łóżeczka, ale jak w nocy się obudzi to ląduje w łóżku i tak już zwykle śpimy do rana

Wszystkiego naj dla Franusia i brawo za pełzanie

Tak na marginesie to śliczne imię, wahaliśmy się czy nie nazwać naszego synka tak samo... W brzuszku był Franusiem

Mój to samo... Schody bardzo go nęcą Nalatać się muszę
Bo poza tym kwiatki, kable, stół, krzesła, kominek, wiklinowy fotel bujany...

Sesja Nie wątpię, że efekty muszą być super

wydaje mi się, że całkiem sporo no to również za jedzenie
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hello
doczekałam się, mała w końcu ładnie siedzi bez podparcia.. troche jej się zeszło ale ale rozmawiałam z tą prowadzącą szkołę rodzenia i mówiła mi, że w tym wieku dziecko ma jeszcze czas na siedzenie

dziś karmiłam małą inaczej bo wg sztywnego harmonogramu i je bardzo bardzo ładnie, ciekawe czy to przełoży się na przybieranie
co sądzicie?
było tak:

* 7 - pierś
* 11 - kaszka ze 120 ml wody, gęsta
* 15.30 - obiadek własnej produkcji 100 g (cielęcina brokuł marchewka) + całe żółtko plus dużo z piersi
* 18.00 - kawałeczek banana + około 80 g jabłka
* 21.00 - kaszka ze 160 ml wody b. gęsta
* przed snem na bank poprawi piersią

i w nocy na bank jedno przynajmniej karmienie z piersi
czy to jest mało? bo mnie się wydaje że to sporo... jak na M. to sporo
ogólnie rzecz biorąc to w godzinach południowych nie za bardzo chce jeść

uuu ja bym już mega spanikowała jakby mi się dziecko w takim wieku krztusiło a tam widać wszystko ok

Irmusiu mam nadzieję, ze ta noc bedzie lepsza i dziękuję za opinię

czyli jest jednak akceptacja dla butli?
rezygnujesz z kp? czy pokarmisz jeszcze trochę?

wiem jak to jest, można znacznie pogorszyć sprawę

też recytuję małej wierszyki z pamięci

Anna moja o dziwo słucha skupiona, oczywiscie są dni, że myśli tylko o wyrywaniu mi z rąk ksiazeczki, ale nie tak często. Zauważyłam jednak, ze po jakimś czasie czytania zaczyna jej sie nudzić i zaczyna swoja gadkę. No i nie mam szans się przebić
twój harmonogram czasowo zbliżony do naszego. Tylko nasz grubcio dostaje raz kaszę bo już waży 10...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
(pisze teraz z ipada, więc z góry sorry, mogą być literowki )

Jeszcze dziwniej: awantury nie było, bo mała sie nie obudziła. Najpierw weszlam do sypailni i zaczelam sie tluc. Nic. Potem zdjelam jej takie grube skarpety - nic. Zachęcona sukcesem sciagnelam przez głowę bluzę - nic! Rozebralam z reszty, założyłam pajacyk, wzięłam na ręce, dałam jeść - zjadla, odbila nawet, wszystko przez sen.
Czegoś takiego jeszcze nie było, przecież temu dziecku normalnie wystarcza byle szmer, by sie obudziła, a tu taki numer!

No nic, teraz sie tylko boje dalszego przebiegu nocy,bo wg wszelkiego prawdopodobieństwa za jakieś 3-4 godziny będzie wyspana...

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

aha, gdyby się ktoś zaniepokoił - tak, żyje
Obok Zosienka zmęczona atrakcjami musiała być
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora