Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Potrzebuję pomocy, są rodzice chętni udzielić mi odpowiedzi na kilka pytań?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-07, 21:41   #6
ayodillon
Przyczajenie

Dot.: Potrzebuję pomocy, są rodzice chętni udzielić mi odpowiedzi na kilka pytań?

Super, bardzo Wam dziękuję. A jak sądzicie, czy bajki mają jakieś znaczenie dla dzieci?, jakie walory wychowawcze bajek przychodzą Wam do głowy?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez justka89 Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie jestem mamą, ale jestem nianią i studiuje pedagogikę pisząc pracę mgr na temat bajek.

Baśnie czytał mi głównie tato czasem mama.
Moja ulubiona baśń to dziewczynka z zapałkami i kopciuszek, identyfikowałam sie z tymi właśnie bohaterkami.

Mojemu podopiecznemu czytam baśnie Andersena, Grimma go nie ciekawią. Bardzo lubie baśń o brzydkim kaczątku i kopciuszka. Oprócz tego czytamy książki z serii "poczytaj mi mamo". Chłopiec 2,5 roku.
justka89 a dlaczego akurat z tymi bohaterkami się identyfikowałaś, czy myślisz, że miało to jakiś wpływ na Twoje życie? Co sądzisz o czytaniu bajek "krwawych", denerwujących. Myślisz, że strach odgrywa jakąś rolę w życiu dziecka?
ayodillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując