Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zarobki za granica czy spokojna praca "u siebie"?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-28, 09:25   #20
Doni79
Raczkowanie

Dot.: Zarobki za granica czy spokojna praca "u siebie"?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Wlasnie to mialam na mysli piszac o bliskosci fizycznej (nie, nie chodzilo o seks...)
[/SIZE][/FONT]
Trzymam za Ciebie kciuki . Podjelas juz decyzje?

A jednak generalizujesz. Na podstawie jednego znanego Ci udanego zwiazku wyciagasz dalekosiezne wnioski, ale na temat...

Oczywiscie, i Skara sama decyzje podejmie.

A moim zdaniem wybranie opcji 1 wcale nie swiadczy o braku ambicji. Wydaje mi sie, ze Ty myslisz, ze jedyna w tym watku takowe posiadasz... A ja to widze inaczej - nic za wszelka cene, do sukcesu nie po trupach, czasami istnieja prostsze rozwiazania, ktore nie wymagaja takich wyzeczen a tez prowadza do sukcesu zawodowego. I co wazne dla mnie - nie uszczuplaja zycia prywatnego, nie krzywdza najblizszej Ci osoby. Kazdy zwiazek jest inny i probuje obiektywnie spojrzec na to co piszesz i wiem, ze dla mnie opcja 2 bylaby zbyt trudna bo tesknota zjadlaby mnie od wewnatrz. I pewnie mialabym ochote po 2-3 miesiacach rzucic prace w cholere i wrocic do meza...
Prosze czytaj uwaznie co napisalam. Napisalam, ze zwiazki SA ROZNE i marynarz i nie-marynarzy. I nie generalizuje, ale w przeciwienstwie do was popieram moje zdanie przykladem, ktory wrecz doskonale znam, a to raczej wiekszosc z was generalizuje nie podajac absolutnie zadnych konkretnych przykladow, bo sama przyynasz, ze "mieszkanie na jednym osiedlu" i dlatego orientowanie sie w sytuacji nie swiadczy kompletnie o niczym...

I masz racje, obie propozycje autorki topiku sa ambitne i dobre, ale druga jednak wymaga wiecej operatywnosci, kreatywnosci, umiejetnosci organizacji, dowodzenia, wlasnej inicjatywy i jeszcze wielu innych cech, a takich cech nie posiada kazdy i to co zaproponowano Skarze nie zaproponowano by kazdemu. Swiadczy to o tym, ze Skrara posiada te cechy, ktore umozliwiaja jej wiecej niz przecietnemu ambitnemu czlowiekowmi, ktoremu zalezy tylko na zwyczajnej dobrej pracy i zwyczajnym ustatkowanym, ale przecietnym i szarym zyciu... Naprawde, tak jak wszystkie tu piszemy Skara musi sama zdecydowac, ale przede wszystkim musi sama ustalic sobie priorytety co dla niej w tej chwili jest waniejsze.

Aaliyah ty myslisz tak, a ja inaczej i zadna wzajemnie sie nie przekona, ale decyzja nie nalezy do nas i Skara musi podjac ja sama
Doni79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując