Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-08, 17:48   #4451
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta

U nas w porządku, dzien za dniem uciekają jak szalone zakupiłam dzisiaj matę puzzlową i Filip jest zachwycony

Co do osiągnięć i rozwoju naszych dzieci to przychodzi mi do głowy refleksja podobna do refleksji Lidki, że my tutaj chwalimy się tym,co maluch już robi, nie mówimy zwykle o tym czego nie robi i stąd wrażenie, że inne dzieciątka są mega do przodu ja np. rzadko chwalę Filipa, może zbyt rzadko Dopuszczam indywidualność rozwoju, ja np. pierwsze zęby miałam w wieku 9 ms, chodziłam jak miałam 14 ms - za to bardzo szybko zaczęłam mówić i byłam straszną gadułą ( do dzisaj tak mi zostało). Prawda jest taka, że - poza oczywiście poważniejszymi odchyleniami rozwojowymi - każde z naszych dzieci zacznie siadać, chodzić , będzie miało ząbki. Ja osobiście nie znam dorosłego , który nie potrafi siedzieć ani któremu nigdy nie wyrosły zęby nie chodzi mi broń Boże o wprowadzanie klimatu beztroski i braku czujności, nie zrozumcie mnie źle
ja miałam zęba pierwszego po ponad roku a chodzić zaczęłam jak miałam 14 miesięcy
i chyba jest w tym trochę prawdy, że jak późno zęby idą to są potem zdrowsze, bo ja mam bardzo mało ubytków i zęby mi się nie psują
i rzeczywiście trzeba się wyluzować a jak coś niepokoi to iść do lekarza

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jesteśmy w końcu, matko jakie kolejki.
Mój Boczuś spłakał się dziś trochę i z zemsty obrzygał mamusię Waży 9020
Co do jego umiejętności a raczej braku, to rehabilitacja nie jest mu potrzebna, bo on z racji tego że jest duży plus leniwy to ma trudniej, ale możemy go stymulować aby sam chętniej zaczął robić przewroty itp. Jutro podejdę do rehabilitantek, umówię nas na jedną wizytę aby pokazały jak lenia zachęcać i to wszystko co możemy zrobić, bo Matinek rozwija się prawidłowo No i najlepiej chciała go pociągnąć do siadu z leżenia a ten hyc na nogi i powiedziała że takiego czegoś mamy w żadnym wypadku nie robić bo kaleczymy wszystko począwszy od stawów skokowych kończąc na kręgosłupie. Także To ja jestem dobra mama a nie ta głupia Aśka, której 6,5 miesięczne dziecko chodzi ciągnięte za wsiarz

W Coccodrillo są bardzo fajne trampeczki za przyzwoitą cenę. Kozaki kupowaliśmy tam za 19zł

Powiem tyle że jak mi moje mleczne piątki wypadną to nowe nie wyrosną bo ich nie ma
no super, że z Matinkiem wsio ok jest
i wagę ma konkretną kawaler mały

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej
Napisze szybciutko ze w pracy bylo ok.
Agaton dzieki za rady
Tamlin widzisz ze nie ma sie o co martiwc
fajnie, że w pracy dobrze

Liliana ssie matę
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora