Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Duże wahania wagi,zatrzymywanie wody w organizmie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-10, 21:43   #1
aahelix
Raczkowanie

Duże wahania wagi,zatrzymywanie wody w organizmie

Witam, od paru miesięcy mam bardzo męczący problem. Otóż zauważyłam duże rozbieżności w mojej wadze,potrafię jednego dnia ważyć 2kg więcej niż poprzedniego,a w ciągu tygodnia są to wahania nawet do 3 kg,zwlaszcza jesli wieczorem dnia poprzedniego wypije duzo wody. Nie mam jednak nadwagi,przy moim wzroście 1,75 ważę 55-58 kg. Ale jest to naprawdę dla mnie uciążliwe..podejrzewam zatrzymanie wody w organizmie. Prawdopodobnie jest to związane z problemami hormonalnymi . Mam od dłuższego czasu niedobór wielu m.in. progesteronu i estradiolu. Jesli chodzi o dietę to staram się w miarę dobrze odzywiac i przede wszystkim unikam soli,jem sporo warzyw,owocow bogatych w potas,pije duzo wody z cytryna,staram sie od czasu do czasu cwiczyc,jesli czas pozwala. Ale waga dalej nic. Chcialabym ustabilizowac ja na poziomie tych 55 kg ale nic sie nie da z tym zrobic,jadlam mniej,odstawilam slodycze,probowalam diet oczyszczajacych,ale nic to nie dawalo..bardzo prosze o rady,bylam u lekarza ale on stwierdzil,ze to wszystko zalezy od diety a ja o tym doskonale wiem! Czy jesli juz hormony wroca do normy to waga moze sie ustabilizowac? Dodam,ze z tarczyca zadnych problemow nie mam.
aahelix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując