Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przyklapnięte, a jednocześnie sterczące włosy ;/
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-11, 18:55   #7
Mr_Francesco
Przyczajenie

Dot.: Przyklapnięte, a jednocześnie sterczące włosy ;/

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
jak długie sa te włosy po bokach?
Narazie mam mniej więcej z 1 centymetr, lecz mniej więcej poł roku temu mając po bokach około 2 -3 cm nadal stały więc je ściąłem i zastanawiam się czy ich nie zapuścić znów tym razem o wiele dłużej, tylko własnie najgorszy będzie ten moment gdy włosy będą miały te 3 cm i będą sterczeć, a używając past i gum mam efekt sklejonych, mokrych włosów, a samym lakierem ciężko ułożyć

Cytat:
Napisane przez Shylsay Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze, że na modelowaniu włosów się nie znam (sama ledwo swoje ogarniam), a tym bardziej takich krótkich, i nie wiem czy Ci to coś da, ale ja używając wcierki Jantara na swoje włosy zauważyłam, że działa podobnie jak lakier (przynajmniej na moich włosach). Jest słabszy, ale naturalny i właśnie nie skleja włosów (najważniejszych zalet ma dużo więcej). A tak to podobno suchy szampon jakoś nałożony na włosy też pomaga je stylizować. Tylko jak napisałam - nie pomoże Ci to w 100% zwłaszcza jeśli masz niesforne włosy Na Twoim miejscu próbowałabym wszystkiego wypróbować. A jeśli się nie uda to pozostaje lakier do włosów, bo innych pomysłów już nie mam
Ok dziękuję Postaram się spróbować wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
spróbuj gumy loton albo pasty włóknistej matrix. tylko nie przesadź z ilością
Póki co mam pastę włóknistą z Loreal i nie idze nią ułożyć boków, w prawdzie cięzko mi się nią stylizuje moje dość sztywne włosy ale zobaczę

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Sądzę, że pominąłem trochę istotny fakt, że przez dobre kilka lat miałem włosy ścinane bardzo krótko na tzw " jeża", więc pewnie włosy się przyzwyczaiły, że rosną w górę i boki.

Może taki szampon wygładzający mógłby trochę pomóc ?
Co o nim sądzicie ?

http://m13.m.staticedi.com/c/55d/404...099859ff14.jpg
Mr_Francesco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując