2013-04-12, 23:07
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Was wkurza w allegro?
Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort
Denerwują mnie tacy sprzedawcy. Kupuję na All od 6 lat, a ostatnio to jakiś dramat.
Z jedną babą nie mogłam się dogadać o podanie numer konta, a sama w aukcji ma ,,żeby nie korzystać z payU'' nosz kurde, chyba po 2 e-mailu łaskawie podała.
Ostatnio była cwaniaczka, z którą ugadałam się na paczkę poleconą priorytetową za 13 zł. Długo nie dochodziła, ale na moje pytania odpisała, że to ,,przez święta''. Przesyłka doszła i miałam niezłego zonka.
Zwyczajna koperta + brak tego blankietu żółtego na paczkę + zwyczajny polecony bez charakterystycznej niebieskiej pieczątki priotytet.
Plus sprawdziłam numer i była ona wysłana po moim ponaglającym e-mailu PO świętach. Po co kłamstwa?
Napisałam jej wtedy: (do tej pory mam e-maila plus zdjęcia koperty jakby miała się do mnie pluć)
Ciekawa jestem, po co mijanie się z prawdą, że ,,przez święta trochę się przedłużyło'' skoro przesyłka nadana została 2013-04-03. Dodatkowo była mowa o paczce (która tania nie jest - 13 zł) na kopercie brak odpowiedniego blankietu plus brak niebieskiego stempla
pocztowego z napisem Priorytet. Przelewu dokonałam w banku (w godzinach południowych) 26.03, zapłaciłam kilkanaście złotych za paczkę nie po to, by otrzymać zwykłą przesyłkę poleconą plus mydlenie oczu. Wybierając paczkę priorytetową spodziewałam się PACZKI PRIORYTETOWEJ.
Doskonale zdaje sobie Pani sprawę, że taka sytuacja zasługuje na odpowiedni komentarz, by ostrzec innych użytkowników.
Potem odpisała, że nie rozumie co się nie zgadza z tymi świętami, bo ona późno wróciła we wtorek a co ma jedno do drugiego, skoro miała wysłać PRZED świętami? Taka była umowa.
Obiecała zwrócić te parę złotych, które na mnie wycyganiła, ale póki co kasy brak.
Ręce opadają 
|
szok.
zawyżanie kosztów przesyłki jest karalne, wiec możesz napisać do All i będą interweniować.
|
|
|