Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-13, 11:26   #131
blanca7
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X

Moja rodzinka gdzieś właśnie wybyła, a ja się nie zapytałam, kiedy wrócą i czy mogę gdzieś wyjść, jak ich nie ma-- bo może oczekują, że tu będę, jak wrócą- z nimi nic nie wiadomo
A w ndz przyjeżdża babcia, bo mała miała mały zabieg i ma mi pomagać- nie wiem za bardzo w czym, bo mała dobrze się czuje, ma tylko problemy z zasypianiem :/ I czekają mnie 3 lub 4 dni siedzenia z babcią- ale może będę mogła coś pogadać po niemiecku

Nie umiem się zdecydować, gdzie chciałabym mieszkać, o ile zostanę w DE. Bawaria jest przepiękna, ludzie byli mili, ale bez samochodu wszędzie jest dość daleko, do tego Bawaria jest jednym z droższych landów. Tu w Berlinie można sobie bez auta radzić, ceny są w miarę znośne. Ja jestem jednak "wsiowa" dziewczyna Niby mieszkam w dzielnicy Katowic, ale takiej w której nawet bloków nie ma, za to jest las. Nie mam forsy na wynajęcie mieszkania, musiałabym chyba znaleźć pracę jako pokojówka- w Bawarii prawdopodobnie byłoby łatwiej. Chyba że macie jakiś inny pomysł na rozpoczęcie życia w nowym kraju- bez zaskórniaków, bez pomocy rodziców( bo sami potrzebują pieniędzy) i całkowicie na własną rękę- chyba że spotkam tu swoją wielką miłość
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując