2013-04-13, 15:05
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Architekt Wnętrz-Wasze doświadczenia?
Cytat:
Napisane przez Jola2J
Witam,
to wszystko zależy na co się zgodziłaś & jaki masz zapisy w umowie, jaki jest termin realizacji prac. Zestawienie wszystkich elementów etapami czy całkowity kosztorys z buforem tzw. ryzyka?
Ja spotkałam się z tym, że w umowie jest zdefiniowany całkowity zakres prac architekta (dokładnie np.: ile punktów świetlnych do rozmieszczenia w pokoju)
dokładne terminy do kiedy dostaje klient informacje zwrotne oraz całkowity kosztorys z buforem ryzyka. Klient powinien znać +/- kwotę całkowitych kosztów a nie jedynie określenie, że "niewielki też koszt".
Nie chce się wtrącać ale "Pani stwierdziła też,że nie ma tu potrzeby robienia rzutów 3d,bo to więcej kosztuje" z całym szacunkiem do tej Pani ale to do klienta należy czy potrzebuje rzutu 3d czy nie. Czy plany, które klient otrzymał są dla niego czytelne -czy potrzebuje czytelniejszej wizualizacji, żeby wiedział na co się decyduje bo będzie w tym wnętrzu mieszkał przez dłuższy czas...
Powodzenia.
|
Jolu,
dziękuję Ci za odpowiedź.
Umowę mamy zapisaną w formie "zlecenia",a temriny to już była kwestia umowna między nami. I tak jak Pani wywiązała się z części pierwszej,tak z części drugiej nie jestem już do końca zadowolona,no ale to ten etap trudniejszy,bo wszystko "gromadzimy" co idzie jej dosć powoli,dlatego moje wcześniejsze dywagacje na ten temat. Już z nią rozmawiałam i mnie nieco uspokoiła-niec,bo jednak miała dać znać w minionym tygodniu z jakimiś propozycjami do łazienek no i dalej cisza. Póki co mam tylko kafle i w sumie to nic więcej...Nie wiem jak dalej potoczy sięta nasz współpraca....mąż wraca za dwa tygodnie z zagranicy to będzie z nią prowadził rozmowy,bo ja już nie mam na to siły a nie chciałabym też teraz rozwiązywać z nią tej umowy bo znowu nam się wszystko poprzesuwa a jej "wizje" do nas przemawiają. Problem jest widać w przełożeniu tych wizji na real
|