|  2013-04-14, 11:03 | #1 | 
	| Rozeznanie 

| 

Ludzie urwani z choinki ?

Tak sobie pomyślałam, że albo ja jestem dziwna, albo to ludzie coraz bardziej są urwani z choinki  Nie chce wylewać tutaj swoich żalów, ale jestem  po prostu ciekawa Waszych spostrzeżeń. 
 Jak każda kobieta macie pewnie nadmiar ciuchów w szafach, sprzedajecie, wymieniacie itp. - ja również i czasami na różnych portalach czytam ogłoszenia typu "poszukuje". Nie wiem, czy śmiać się czy płakać, kiedy czytam litanie, z ponad 10 myślników wymagań i na końcu , kupię do 20zł z przesyłką !

Dwa przykłady: * opis sukienki , taka owaka, nie pstrokata, z zakrytymi ramionami, w kolorze tym lub tamtym, i proszę nie proponować czegoś nie modnego z przed kilku sezonów i cena do 20zł z przesyłka lub wymiana!
 * dziewczyna szuka kurtki ramoneski, cena max. do 30zł z wysyłką! ktoś tam nawet wrzuca propozycję kup teraz, ale Pani się nic nie podoba...

Oczywiście, to jest każdego indywidualna sprawa co komu za ile itd., ale koszt wysyłki to średnio 10zł , za kolejne 10zł zarobku naprawdę nie chciało by mi się robić zdjęć, opisywać przedmiotu, (ewentualnie) go pakować i wysyłać , nie wspomnę już o tym, że jeśli mam coś naprawdę fajnego to nie sprzedaję tego za 10zł, a jeśli coś jest zużyte lub nie modne to tego nie sprzedaję tylko wyrzucam lub ewentualnie oddaje instytucją PCK itp.

ale życzę tym ludziom POWODZENIA

a Wy spotkałyście się kiedyś z jakimiś ciekawymi ofertami wymian lub sprzedaży osobiście ?

__________________ Kobieta musi mieć dwie rzeczy: klasę i bajeczny urok 
 Coco Chanel
 | 
	|     |   |