2013-04-14, 10:03
|
|
Rozeznanie
|
Ludzie urwani z choinki ?
Tak sobie pomyślałam, że albo ja jestem dziwna, albo to ludzie coraz bardziej są urwani z choinki Nie chce wylewać tutaj swoich żalów, ale jestem po prostu ciekawa Waszych spostrzeżeń.
Jak każda kobieta macie pewnie nadmiar ciuchów w szafach, sprzedajecie, wymieniacie itp. - ja również i czasami na różnych portalach czytam ogłoszenia typu "poszukuje". Nie wiem, czy śmiać się czy płakać, kiedy czytam litanie, z ponad 10 myślników wymagań i na końcu , kupię do 20zł z przesyłką ! 
Dwa przykłady: * opis sukienki , taka owaka, nie pstrokata, z zakrytymi ramionami, w kolorze tym lub tamtym, i proszę nie proponować czegoś nie modnego z przed kilku sezonów i cena do 20zł z przesyłka lub wymiana!
* dziewczyna szuka kurtki ramoneski, cena max. do 30zł z wysyłką! ktoś tam nawet wrzuca propozycję kup teraz, ale Pani się nic nie podoba...
Oczywiście, to jest każdego indywidualna sprawa co komu za ile itd., ale koszt wysyłki to średnio 10zł , za kolejne 10zł zarobku naprawdę nie chciało by mi się robić zdjęć, opisywać przedmiotu, (ewentualnie) go pakować i wysyłać , nie wspomnę już o tym, że jeśli mam coś naprawdę fajnego to nie sprzedaję tego za 10zł, a jeśli coś jest zużyte lub nie modne to tego nie sprzedaję tylko wyrzucam lub ewentualnie oddaje instytucją PCK itp.
ale życzę tym ludziom POWODZENIA 
a Wy spotkałyście się kiedyś z jakimiś ciekawymi ofertami wymian lub sprzedaży osobiście ?
|
|