Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przytyłam po ciąży, wspólne odchudzanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-14, 12:06   #91
Moira
Raczkowanie

Dot.: prztyłam po ciąży, wspólne odchudzanie

[QUOTE=crazy_mamusia90;403 00359]
Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
ja miałam cesarkę. Przy czym ja meczyłam się bardo długo z naturalnym porodem i dopiero jak już naprawdę nie dawałam rady zdecydowali się mnie pociąć- mi blizna i wymęczenie nie dawały ćwiczyć przez pierwsze 3-4 miesiące, potem lekko ćwiczyłam ale tak naprawdę to bliznę czasem nawet teraz czuję jak za dużo brzuszków poćwiczę. Nie ma reguły, wszystko zalezy od twojego organizmu, trzeba jednak pamiętać, że ta blizna to rozcięta skóra, tłuszcz, mięśni, macica (rozerwana!) to naprawdę wielka ingerencja w organizm- rozejść się nie rozejdzie, ale moze bolec

też dość długo się męczyłam, rozwarcie małam na 7cm , i już dalej nie dawałam rady, a synek spory 4kg 60cm więc postanowili ciąć. Po 2 miesiącach zaczęłam robić po kilka brzuszków - jakoś dawałam radę. Ogólnie nie narzekam na nią <na blizne>. Ale tak mam głupie wrażenie że przy większym wysiłku coś się z nią stanie...

Dziś 74,3kg na wadze niedługo okres zaś przytyje z 2kg
śniadanie - 2 kawałki pieczywa z polędwiczką , jogurt naturalny , szklanka wody nieg z sokiem z cytryny.
Na obiadek robię pierś z kurczaka pokrojona w mniejsze kawałeczki , troszeczkę makaronu brązowego , i warzywa doprawiam ziołami prowansalskimi oraz curry

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Pytanie z innej beczki : co myślicie o spacerówce Speed maked? Synek ma 6 miesięcy <wczoraj skończył> , jeszcze dobrze nie siedzi , a w gondoli sie wg nie mieści. Nie wiem jaką spacerówkę kupić. Zastanawiałam się nad tą :
http://allegro.pl/spacerowka-raczka-...139656304.html kolor czarny+niebieski.

Proszę o szczerze rady.
Dla mnie ta spacerówka odpada ze względu na wagę nie wiem czy widziałaś, że to aż 14 kg ! Ja mam lire 4 kołową ale w niej ne da sie chyba oparcia rozłożyć całkiem do pozycji leżącej ale za to ma 6.5 kg ! Jak rok temu kupowalam to jeszcze patrzałam na coneco chyba traper i marzyłam o mamas&papas niestety cena mnie odstraszyła. Wózek jak dla mnei wyglada fajnie duży plus za przekladaną rączkę ja mimo iż nie muszę wnosić wózka niecdecydowałabym sie ze względu na wagę.