Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Twarz - problem
Wątek: Twarz - problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-16, 05:41   #2
apows
Zadomowienie

Dot.: Twarz - problem

Cytat:
Napisane przez 089745 Pokaż wiadomość
Witam ! jestem chłopakiem i mam 20 lat

otóż tak jak w temacie mam problem ze skórą twarzy, problem pojawił się około października/listopada zeszłego roku, wtedy na twarzy pojawiło się zaczerwienienie po obu stronach nosa, oraz delikatnie zaczął pojawiać się trądzik (kilkanaście czerwonych kropek/grudek), w grudniu udałem się do dermatologa i padła diagnoza że to ŁZS, dermatolog przepisał unidox 1 tab dziennie, popołudniu miałem smarować twarz klindacinem T, a na noc epiduo, stosowałem również krem vitella ictamo . po około tygodniu odstawiłem tabletki jak i maści ponieważ moja twarz stałą się strasznie czerwona i przesuszona, dosłownie skóra się ze mnie sypała.Teraz po kilku miesiącach od odstawienia medykamentów, moja twarz dalej jest zaczerwieniona, ma dziwny brązowawy koloryt(obszar 2 na zdjęciu poniżej), obraz białe odbarwienie (?) nad górną wargą i biały pasek pod wargą (to chyba zdrowa skóra)(obszar numer 1)

miał ktoś podobny problem ? może jakieś rady, jak poprawić stan mojej twarzy?
Kuzyn miał podobną sytuację. Nic innego nie pozostaje jak iśc z powrotem do dermatologa i leczyć się. Dolegliwości skórnych nie da się wyleczyć szybko, trzeba być konsekwentnym i trzymać się zaleceń dermatologa, tylko wtedy masz szansę na całkowite wyleczenie. Ważna jest również odpowiednia dieta, o której dermatolog powinien Ci powiedzieć.
apows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując