Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Perfumy poszukiwane
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-17, 18:44   #1
Myszaczek
Raczkowanie

Perfumy poszukiwane

Witam Drogie Wizażanki,

już kiedyś, dawno temu, pytałam o perfumy, które radziłybyście mi przetestować.
Od tamtej pory wiele ich było, ale ideału brak nadal.

Kiedyś była tym ideałem Dolce Vita, ale czy to mój nos inaczej dziś odbiera zapachy, czy to wina reformulacji, dziś się nie zgadzamy ze sobą.
Nadal lubię ją w mieście, lokalu jakimś, gdzie mieszają się różne zapachy, a jakaś nutka DV dziwnie świeża i cudna mnie dotyka. Ale w zamkniętych pomieszczeniach, gdzie rucu i zapachów mniej czasem nie mogę jej wręcz znieść. Konkretnie drugiej nuty, za ciężkiej jakby, za gorzkiej. Lubię nadal jej pierwsze akordy i zapach na drugi dzień, wanilię.
Tyle lat z DV i mi ją coś lub ktoś odebrał. Zbrodnia...

Nadal lubię Niny Ricci Amour d'Amandier, też przeszedł reformę na wielu płaszczyznach, ale na szczęście sedno pozostało. Ale to zapach na jesień, codzienny.
No i coraz trudniej go dostać.
Przez chwilę myślałam, że się dogadam z Miss Dior Cherry, ale mi ją zmienili. Miss Dior Cherry Lou to już nie to. Nie drażni, ale jej nie chcę.

Lubię pierwsze nuty Aliena, klasyka i wersji żółtej. Ale za długie przebywanie w jego towarzystwie kończy się zmęczeniem. Sama nie wiem, czemu...
Lubię też nieco Lacoste Inspration, ale trwałość tych perfum na mnie daje wiele do życzenia. Lubię pierwsze nuty w Nu, ale tylko pierwsze nuty.
Żadnego paczuli, zapachów z nuta meską nie trawię (ale dla mnie męski był RN For Her). Lubiłam In Black Pozo, chyba do nich wrócę, ale to też nie był ideał.

Chyba więc będę szukać czegoś na kształt Niny, choć nie musi pachnieć dosłownie tak samo. Byle coś z wanilią, czymś lekkim, lekką słodyczą, nie duszącą. Ciepły, otulający zapach. I dostępny, i taki, któremu nie grozi nagła zmiana receptury (czyli chyba nie Dior ;().

I teraz pytanie. Może do kogoś, kto ma nieco podobne upodobania. Co przetestować w perfumerii?

pozdrawiam
M.
Myszaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując