Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Perfumy poszukiwane
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-18, 12:10   #6
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy poszukiwane

Cytat:
Napisane przez Myszaczek Pokaż wiadomość
O, mam La Perle J'aime - tę różową, całkiem miło się ją nosi. Dziękuję za przypomnienie o tym zapachu. Miałam kiedyś próbeczkę Nuit. Miała jedną wadę - plamiła ubrania, ale zapach był bardzo przyjemny. Felerna, stara?
stosowałam tylko na skórę tam gdzie nie ma styku z ubraniem, więc nie wiem, - mam odlewkę i już nie używam bo dla mnie jest już za jaśminowo ale sądzę że to kwestia koloru płynu - z pewnością nie była stara

Cytat:
Dziś eksperymentuje jeszcze z The One Desire. Niby to lekki banał, ale pal licho, jeśli mojemu nosowi podpasuje.
Na razie jest bosko, ale co dalej się okaże. Problem mam zwykle taki, że któraś z nut mi przestaje odpowiadać po czasie, więc muszę perfumy ponosić przynajmniej cały dzień, by wiedzieć, czy coś z tego będzie.
dobry trop - testowałam, bo na początku swojej drogi perfumowej naszałam The One edp, i ponownie wanilia to też już nie dla mnie klimat, ale Desire wpisuje się świetnie w to czego poszukujesz

ja muszę nosić conajmniej kilka dni, tydzień, żeby wiedzieć czy nie jest to tylko pierwszy zachwyt, czy sie nie znudzą,a i tak to niczego nei gwarantuje
Cytat:
Edit: prześledziłam sobie nuty zapachowe, które lubię. Nie wszystkie niestety są dostępne. Ale wspólny mianownik to wanilia, wiśnie, kawa i migdały z jadalnych, jaśmin, ambra, coś z cytrusów (cytryna lub mandarynka), raczej bez wetiweru, paczuli i piżma. Kawę mogę wąchać godzinami na żywo, typowo kawowych perfum nie spotkałam.
Bardzo lubię też zapach frezji, ale nie spotkałam perfum, które by ten zapach oddawały, choćby mgliście.

No i marzą mi się perfumy o zapachu letniego deszczu, gdy paruje ziemia i trawa.
Zna ktoś takie cudowności?
zgadzam sie co do frezji - te z nutą frezji nie pachną jak frezje - coś tam kiedyś było frezjowe w miarę, ale nie pamiętam dokładnie juz zapachu, powąchaj Hugo Boss Femme

Demeter ma Frezję
po wpisaniu w google freesia perfume wyskakują typy stricte frezjowe ale niełatwo dostępne na naszym rynku , bądź wcale

na letni deszcz - posypie się deszcz typów od wizażanek może Truth CK?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-04-18 o 12:18
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując