Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013 cz. 47
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-18, 14:36   #3417
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Kobiety biorące tabletki czują się jak obiekt seksualny. Bo nie będzie z tego dzieci, tylko jest sam seks, więc kobieta czuje się wtedy przedmiotowo. Podobno pytane na ulicy kobiety tak właśnie odpowiadały w co nie wierzę
Oraz, że tabletki bezpośrednio przyczyniają się do zachorowań na raka piersi, w co też nie wierzę, bo nie można tego jednoznacznie stwierdzić.
Rozmowę prowadziła Paulina Młynarska i Dorota Wellman, był były Minister Zdrowia, lekarz ginekolog, a po przeciwnej stronie również ginekolog i członkini jakiegoś stowarzyszenia o kobietach. I jak Wellman, ten minister i ta lekarka siadły na tamte dwie no to było ostro naprawdę

I ogólnie jeszcze takie inne herezje były głoszone, że lekarze wypisują tabletki jeśli tylko pacjentka chce, nie badając jej, że kobieta biorąca tabletki jest pozbawiona wyboru, bo nie jest uświadomiona o zagrożeniach z tym związanych.

Cytat:
Ale nie mamy pewności, że za 20lat nie dopadnie nas wstrętne raczysko, i jednym z powodów będzie właśnie zjadanie tabletek anty w młodym wieku
Jasne że tak, ale równie dobrze może to być spowodowane chemiczną żywnością, zatrutym od spalin powietrzem, siedzącym trybem życia, falami z komórki itp. Wiadomo, że zagrożenia trzeba ograniczać, ale akurat tabletki biorę świadomie - wiem na co się godzę. Ale już niedługo jeszcze kilka opakowań. Prawdę mówiąc już sama nie mogę się doczekać uwolnienia od tego obowiązku codziennego pamiętania o tabletce. Choć będzie mi brakowało tej pełnej przewidywalności @, braku bólu menstruacyjnego, spokoju jak chodzi o niechcianą ciążę itp.

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
Bralam tabletki tylko przez 3 miesiące. Pierwszy miesiąc wycięty z życia. Ból głowy nie do opisania i totalny brak apetytu. Później było lepiej ale pewnego dnia Tz przyszedł i powiedział, żebym następnego opakowania nie kupowała bo on nie chce żebym sie trula i chce mieć zdrowe dzieci. No i odstawilam, aczkolwiek jesli okaże sie ze może mi wypaść okres na ślub to będę chciała przesunąć. Tylko nie wiem na ile wcześniej trzeba zrobic taki manewr?
Biedna musiałaś mieć fatalnie dobrane tabletki. Ja na szczęście od początku miałam idealnie trafione, zero skutków ubocznych (poza obniżonym libido ).

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Ja nie bardzo w ogóle rozumiem branie tabletek tylko po to żeby okres przesunąć... Jak weźmiesz te 3 opakowania to jest możliwe jakiekolwiek przesunięcie okresu? Wg mnie nie. Ale może się mylę. Nie wiadomo czy od razu trafisz na właściwe tabletki, czy nie będzie gorzej po nich, nie wiadomo jak Twój organizm na nie zareaguje, nie jest powiedziane, że od razu będziesz miała super regularne miesiączki. No i wg mnie nie ma sensu mieszanie sobie w hormonach na tak krotki okres.
Popieram.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nie palę, więc nie mam tego problemu
No ale znam wiele kobiet, które paliły, a dzieci zdrowe
Daj im Boże, ale to się może zemścić na tych dzieciach w późniejszym wieku. Tak samo jak na nas te tabletki. I coś jest z tym częstszym badaniem = diagnozowaniem chorób. Zresztą tabletki chyba nie są złem absolutnym, skoro np. ZMNIEJSZAJĄ ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy / jajników itp.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora