Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013 cz. 47
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-18, 15:15   #3437
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
czuć piątek i mam lenia jutro będę się żalić, że mam dużo na głowie
Mam dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Viollet owszem, tabletki zmniejszają prawdopodobieństwo raka jajników, ale solidnie zwiększają ryzyko raka piersi, nie mówiąc już o zakrzepicy.
Lobby farmaceutyczne jest bardzo silne i wpływowe, lekarze tak naprawdę nie mają wiele do powiedzenia.

Brałam tabletki przez 2,5 roku i nie wyobrażałam sobie zycia bez nich.
Ale na naturalnym cyklu czuje się DUŻO lepiej, hormony wpływają na cały organizm, nie tylko na owulację.

Nie sądzę, żebym kiedykolwiek brała jeszcze tabletki - myślę, że zostaniemy przy opcji NPR + prezerwatywy, ew. założę spiralę niehormonalną.
Wiem, mam tego świadomość, dlatego co roku chodzę na usg piersi i wiem, że skutki mogę odczuć dopiero kiedyś tam w przyszłości. Ale nie muszę, i to mnie trzyma bo jednak tabsy są dla mnie ogromną wygodą. Niemniej jednak chętnie je porzucę - m.in. ze względu na to, że już nie chcę dłużej ryzykować zdrowia. Czekam tylko do "poślubu" bo teraz te 4-5 miesięcy już mnie nie uratuje, a jednak branie tabletek ułatwia mi życie. Istnieją spirale niehormonalne? Przypuszczam, że zakłada się je dopiero po ciążach? Czy nie?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora