2013-04-18, 16:17
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
Napisane przez syrenka1982
Przez internet nie można określić czy to już jest okres czy nie, ale jeśli stwierdzisz że już się zaczął to wtedy rzeczywiście należy przerwać stosowanie tabletek dopochwowych, maści i żeli i dokończyć kurację po okresie, niezależnie od tego czy jest duża czy mała poprawa. Jeśli w ciągu dnia nasili się to "krwawienie" to powinnaś coś zadecydować, bo tabletki dopochwowe aplikujesz na noc, prawda? Poza tym infekcje mają to do siebie, że raczej opóźniają okres niż go przyspieszają, ale na to nie ma żadnej reguły. Tabletki doustne należy przyjmować nawet w trakcie miesiączki ponieważ wtedy lepiej "penetrują i niszczą" grzyby.
|
Właśnie ilość tej wydzieliny jest naprawdę niewielka, dosłownie kilka kropelek, bardzo delikatne zabarwienie w niczym nie przypominające krwi. Myślę, że to upławy towarzyszące grzybicy pochwy, lecz te z tego co czytałam mają inny kolor. A tabletki dopochwowe faktycznie stosuję na noc i dzisiaj rano, po przebudzeniu zobaczyłam na wkładce tę wydzielinę. Faktycznie, jeśli jej ilość się nie zwiększy dalej będę stosowała tabletki, jednak mam pytanie, czy te doustne same są w stanie dużo zdziałać? Wydaje mi się, że w połączeniu z dopochwowymi są większą "siłą rażenia", ale niestety to tylko moje domysły, bo nie mam na ten temat pojęcia
|
|
|