Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie dla dziewczyn z PCOS
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-18, 18:55   #222
Joanna XL
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie dla dziewczyn z PCOS

Siedze tu od pół roku a dopiero teraz zauważyłam ten wątek PCOS mam zdagnozowane od ładnych paru lat , z kilogramami walcze od ponad 10 -zasadniczo bezskutecznie .... Najlepsza waga (ok 68 przy 168) utrzymywałam na studiach własciwie sie nie odchudzajac - podejrzewam że studencka bieda i dużo zajęć pomogły Oczywiście cały czas uważałam sie za grubą

Ale jak dobujałam sie w zeszłym roku do 85 kg to zaczęłam marzyć o 68 (nadal marzę)... Zamieszkałam z facetem, wyszłam za niego no i przytyło mi sie 20 kg na dobrych obiadkach i filmach pod słodkości i winko Nie bede kryła kocham jeśc i sobie folgowałam ... Niby podejmowałam jakieś próby odchudzania (np na Dukanie - schudłam 3 kilo prztyłam 10 ...

Tak czy owak pod koniec listopada 2012 wziełam sie w garść - i obecnie mam o 10 kg mniej Ale łatwo nie bylo i nie jest Odchudzam sie z wizażowym wątkiem, diete stosuje zasadniczo zdrową - owszem czasem podjadam (nie panuje nad sobą - słodycze sa jak nałóg, sporo ćwicze bo to podstawa ....

Uwielbiam dziewczyny z mojego wątku ale .... dodatkowe wsparcie sie przyda Jestem w polowie drogi - wygladam dużo lepiej i dlatego motywacja mi spadła No ale chce się dohulać do tych 70 (prawidowe BMI) a jakby sie udało do 65 to w ogóle szał
Poza tym myślimy o dziecku , niby staramy się od dwóch lat prawie (czyt. nie zabezpieczamy) a ostatnio zmieniłam gina i zaczynamy sie badać ... i zapewne starać "farmakologcznie"od jesieni... Moje jajniki nie wygladaja zbyt dobrze , okres pojawia się i znika ...Dlatego fajnie znaleźć watek gdzie są osoby w podobnej sytuacji.
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując