2013-04-18, 19:21
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Endometrioza - wątek zbiorczy!
Cytat:
Napisane przez Karolllka7
Witam Was
Ja jestem na początku drogi w rozpoznaniu tego, co mi dolega. Spóźniał mi się okres w marcu o 11 dni i poszłam do ginekologa. Tam okazało się, że mam torbiel 5,5 na lewym jajniku (odkryte zupełnie przypadkowo) dostałam lek na wywołanie miesiączki. Zdążyłam wziąć jedną tabletkę (powinnam 10) i okres się pojawił, więc przerwałam. Po okresie kolejne usg- torbiel bez zmian. Teraz przez dwa cykle znowu mam brać te tabletki od 16 do 25 dnia cyklu. Po nich kolejne usg kontrolne. Do tego mam zrobić badania Ca125 i AFP. Gin zleciła mi je by wykluczyć endometriozę właśnie. Mam 21 lat i szczerze była zdziwiona tym, co odkryła. Mówiła, że jeśli leczenie nie przyniesie rezultatu to trzeba na laparoskopię. Boję się i tych wyników i tego torbiele i tej operacji  Za dużo się w necie naczytałam.
|
Karolllka ( ), nie denerwuj się na zapas. Ja o swojej prawdopodobnej endo. dowiedziałam się miesiąc temu. Teraz biorę tabl. anty., żeby choć trochę zminimalizować ból i inne leki doraźne, a resztę niewiadomo Kochana, głowa do góry i dużo zdrowia
|
|
|