Dot.: fryzura dla kręconych włosow?
świetnie znam twój problem. z wierzchu moje włosy są mocno kręcone i puszyste, a z tyłu głowy od spodu mam włosy falowane, bardziej proste i takie jakieś wiecznie przyklapnięte. ja mam teraz włosy wycieniowane.jezeli je umyje i pozostawie same sobie to wygladaja fatalnie. ale kiedy nie byly wycieniowane to znowu wygladalam jak kuzyn cos, wiec w zasadzie nie mialam wyjscia. ale znlazlam na nie sposob:myje je jakims malo obciazajacym szamponem(bonacure gloss albo bilboa dajacy efekt kreconych wlosow), nakladam odzywke (do splukiwania). a jak juz odsiakna w recznik(beda tylko wilgotne) to nakladam na nie krem-zel schwarzkopf(taki rozowy, cos z jedwabiem). w ten sposob latwiej zapanowac nad skrecaniem sie tych na wierzczchu a z kolei te od spodu sa jakby bardziej podkreslone, mocniej sie zawijaja i nie odrozniaja sie tak mocno od tych kreconych. wiec moze sprobuj znalezc jakis srodek stylingujacy do wlosow. bo z autopsji wiem ze nawet w renomowanych salonach z takich wlosow nie zrobia fryzury ktora bedzie w 100% zadowala. oj ciezkie to zycie polzakreconych...
p.s. zalaczam zdjecia na których widac jak mam obciete włosy. mniej wiecej taki tez jak na zdjeciu efekt otrzymuje po ich rozprostowaniu