2013-04-19, 06:27
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Napisane przez Erite
Nie wiem czy pisałam, ale w zeszłym tygodniu miałam rozmowę na program praktyk letnich 2,5 miesięcznych do banku. Rozmowa całkiem miła, także po angielsku, starałam się być elokwentna i używać trudniejszych angielskich słów. Pani mnie wtedy poinformowała, że to przedostatni etap rekrutacji i ostatni to rozmowa z dyrektorem oddziału. Myślałam, że nic z tego, ale dzisiaj pan zadzwonił i mam rozmowę w poniedziałek o 11:00!  Spytałam czy coś przynieść a pan powiedział, że tylko pozytywne nastawienie.
Pulinaj, ja też już za stara jestem, żeby za friko biegać na praktyki.
Na szczęście w banku chcą płacić. 
|
gratulacje i powodzenia
Cytat:
Napisane przez bordowa
To nie parodia, to najniższa krajowa
A dla mnie to najgorsze godziny
Dostałam zaproszenie na rozmowę 
Poniedziałek, godz. 11:00.
6,75 netto/h. Umowa zlecenie na pół etatu, ale godzinowo wyjdzie pół lub cały etat, w zalezności od miesiąca itd.
Tylko teraz mam kłopot - czy ja będę na takiej umowie ubezpieczona?
No i to jest sklep, w którym strasznie kradną i co inwentaryzację podobno wymieniają pracowników  Ja dziękuję być zwolniona dyscyplinarnie  (bo podobno to one oskrżane są o te kradzieże i niezgodności w wyliczeniach)
|
powodzenia
Cytat:
Napisane przez kokosowa_nutella
Haha,dla wszystkich osób które uważają ,że pracę można dostać tylko po znajomości,
jestem pierwszym przypadkiem,który nie dostanie pracy właśnie przez znajomość.
Przeglądając dzisiaj oferty,znalazłam ofertę pracy w sklepie znajomego,odezwałam się i nic,zero odzewu!Mój TŻ mówi,że wcześniej już rozmawiał z nim na ten temat,że szukam pracy i jak znajdzie się miejsce to ja bym była chętna. TŻ mówi,że on pewnie nie chce mnie zatrudnić,bo woli ochrzaniać anonimowe osoby a tak to po znajomości,głupio by było,jakby on był moim szefem,ale coś dla mnie to słaby argument.
|
faktycznie, argument słaby... najlepsze znajomości to pewnie rodzina szkoda, że tu gdzie chcę mieszkać jej nie mam hehe
|
|
|