2013-04-19, 08:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
Napisane przez anakazar
Dziewczyny przyszłam się was poradzić.W poniedziałek miałam wizyte u orto i tak:góre mam już gotową(aparat założony 30 listopada)a zęby są już proste!!  za to dół się pokrzywił bardziej  a że miejsca na dole nie mam i nie chciałam zęba usunąć,to orto zrobiła mi bardzo widoczny striping(czy jak się to piszę  )
Problem mam to rozgryzienia i to niemały.Orto chcę mi z mojej wyprostowanej góry usunąć 2 czwórki(zdrowe!)żeby tym sposobem cofnąć mi górną szczękę do dolnej(bo przerwę mam w zgryzie na prawie połowę palca)mówi,że to jedyny sposób,żeby zgryz mi wyrównać.Ja zębów strasznie usuwać nie chcę.Zgryz mi nigdy nie przeszkadzał(dopiero orto mi na niego uwagę zwróciła)Jeśli się zdecyduję na usunięcie tych 2 czwórek to zgryz dojdzie do siebie,ale znowu wysunie mi się bardziej broda i z profilu będę niefajnie wyglądać  -gorzej 
I mam teraz podjąć decyzję czy chcę mieć równy zgryz,ale gorzej z profilu wyglądać+2 zęby mniej czy zostawić zgryz tak jak jest i wyglądać dobrze,tak jak teraz.Orto mnie namawia na usunięcie tych zębów bardzo.Ja sama nie chcę sobie psuć wyglądu,ale znowu wiecie jak już robić porządek w buzi to porządnie....chyba zostawię tak jak jest,sama nie wiem co mam robić 
|
Hmm... trudno tak ocenić. Może zrób jakąś fotkę to ktoś coś doradzi? Z doświadczenia wiem, że często sami nie widzimy swoich wad. A orto wie jak powinno wszystko wyglądać.
|