Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 09:04   #788
syrenka1982
Raczkowanie

Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Nehir Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może Wy doradzicie co by mi pomoglo, choć wiem, ze musze skonsultować to ze swoim lekarzem, ale już mam dość
Jestem w 19 tyg.ciazy i mam nadzerke, ale mj lekarz gin. przepisal mi globulki na grzybice, gdyż dopatrzyl się za dużo sluzu podchodzącego pod kolor zoltawy. Bralam już 'PIMAFUCIN' (nie pomoglo), teraz brałam ' GYNO PEVARYL', (tez nie pomoglo). Boje się, bo jestem w ciąży, a chciała bym to wyleczyć Kupe kasy już wydalam i nic:/
Może jakies domowe sposoby, typu: kefir/jogurt naturalny mogly by pomoc? Jak myslice? Czytalam na int., ze ponoc pomaga, ale wiadomo, nie na każdego. Czy mogę sprobowac? Czy to nie zaszkodzi mojemu maluszkowi? A może jakiś probiotyk? Co sadzicie?
W ciąży powinnaś wszystko konsultować ze swoim lekarzem, nawet przyjmowanie probiotyków. Z tego co piszesz lekarz leczy cię w ciemno. Nie zlecił Ci posiewu z pochwy, na oko stwierdził grzybicę. Chcesz się wyleczyć - zrób posiew z pochwy w kierunku bakterii i/lub grzybów. Tam wyjdzie co to za infekcja i czym leczyć, aczkolwiek w ciąży i tak niewiele można zdziałać, bo nie wszystkie leki można przyjmować, chyba że infekcja jest bardzo zaawansowana wtedy lekarz podejmie decyzje co jest ważne. Nie proponuję robić na własną rękę żadnych irygacji z jogurtu ani tym podobnych. A może po prostu idź do innego lekarza.

Cytat:
Napisane przez Cust Pokaż wiadomość
Właśnie ilość tej wydzieliny jest naprawdę niewielka, dosłownie kilka kropelek, bardzo delikatne zabarwienie w niczym nie przypominające krwi. Myślę, że to upławy towarzyszące grzybicy pochwy, lecz te z tego co czytałam mają inny kolor. A tabletki dopochwowe faktycznie stosuję na noc i dzisiaj rano, po przebudzeniu zobaczyłam na wkładce tę wydzielinę. Faktycznie, jeśli jej ilość się nie zwiększy dalej będę stosowała tabletki, jednak mam pytanie, czy te doustne same są w stanie dużo zdziałać? Wydaje mi się, że w połączeniu z dopochwowymi są większą "siłą rażenia", ale niestety to tylko moje domysły, bo nie mam na ten temat pojęcia
Rzeczywiście jednoczesne stosowanie tabletek doustnych i dopochwowych ma większą skuteczność niż przyjmowanie tylko i wyłącznie tabletek doustnych. Bardzo ważne jest żeby nie przerywać kuracji (wyjątkiem jest miesiączka) i doprowadzić ją do końca. Bardzo ważne jest również stosowanie probiotyków ginekologicznych, które odbudują naturalną florę bakteryjną pochwy. Poczytaj o probiotykach doustnych i dopochwowych i wybierz coś dla siebie.