Hej dziewczyny!!
Wracam do Was

, powoli, bo dużo rzeczy się w moim życiu zmieniło od ostatniego razu, kiedy byłam z Wami. Oczywiście po cichaczu podczytywałam

.
Dzoker moje gratulacje!!! Dbaj o siebie i fasolkę
Gegee dzięki, że o mnie pamiętałaś

kochana jesteś
Zafasolkowan dziewczyny- piękne, cudne brzuszki, że ahh...
Ja obecnie jestem w trakcie zmiany pracy, gdyż obecna kończy się w sierpniu (projekt unijny, więc nie ma szans na przedłużenie, bo się po prostu kończy). Od maja zaczynam nową, też związaną z projektami, ale nie jest to moim konikiem, no cóż jakoś na fryzjera trzeba zarabiać (chociaż mąż ostatnio powiedział, że jak chcę, to mogę spełniać się w roli kury domowej :P).
Mimo nowej pracy stwierdziłam, że nie ma sensu zawieszać starań (bo na początku umowa na okres próbny). Mąż ma firmę, więc nawet jakbym była bez pracy, to jest ok. Także nie zaprzestaję
Poproszę mnie więc dopisać do listy: shamanka7, lat 26,5, 5cs, OM 5.04.2013, (nie)spodziewana 2.05.2013.
Jeśli chodzi o moje poronienie, to nikt nic nie wie, czeski film. Odebrałam już wszystkie wyniki badań, które robili mi jeszcze w szpitalu (nie wiem, jak mogli nie zauważyć, że byłam w ciąży). Mój lekarz wczoraj powiedział, że wszystko ok, na co zrobiłam wielkie oczy, bo mam bardzo niski progesteron- 0,67. Norma dla I trymestru od 11,8, czyli moim zdaniem masakra i nie chce mi się wierzyć, że jest ok. Dlatego dziś umawiam się do innego lekarza. Wyczytałam, że progesteron jest bardzo ważny na początku ciąży, więc ten niski poziom mógł być przyczyną poronienia:
Progesteron, żeński hormon płciowy, jest niezwykle istotny dla rozwoju ciąży, zwłaszcza w pierwszych tygodniach jej trwania. Jego niedobór może spowodować poronienie lub zakłócić prawidłowy przebieg ciąży. Dlatego progesteron jest niezbędny w diecie przyszłych mam, które mogą mieć problem z donoszeniem ciąży, po to, by zapewnić bezpieczny rozwój ciąży oraz zapobiegania poronieniu.
Mam nadzieję, że uda mi się dostać dziś na wizytę, gdyż wczoraj/ dziś owulacja, a dobrze by było zacząć po niej brać Duphaston, czyli progesteron właśnie.
Nie wiem czy coś jeszcze chciałam napisać, pewnie tak, ale zapomniałam. No na pewno, że ciężko mi jak się robi taka ładna pogoda, bo sesja mi się zaczyna :/.
Jeśli o kimś zapomniałam, to bardzo przepraszam.
Witam nowe dziewczyny!