Wirtualny klub książki:)
Witajcie!
Zamarzyła mi się wirtualna odmiana staroświeckiego pomysłu znanego tylko z filmów - klub książki ... na pewno wiecie o co chodzi - parę osób czyta jedna książkę i wymienia opinie ... Taka szansa żeby się zmobilizowac i wyjść trochę ze swoich przyzwyczajen czytelniczych, przeczytać coś co zawsze stało na półce a brakło chęci itd ... I nie tylko przeczytać ale i podyskutować
Pomysł i zasady tradycyjne - tyle żedyskusja na forum i lampka dobrego wina do monitora ...
Nie wiem czy taki pomysł już tu gdzieś był i czy w ogóle byłyby chętne /chętni?
Wyobrażam sobie to tak - ustalamy jakąś listę książek i kolejność czytania - i co powiedzmy dwa tygodnie przerzucamy sie w dyskusji na nastepny tytuł - kto nie ma czasu/ ochoty poprostu akurat aktualnej pozycji nie czyta ... Jeśli chodzi o rodzaj literatury - ja czytam różne rzeczy i dosyć dużo - ale mam też zaległości w klasyce do nadrobienia Zasadniczo nie ograniczałabym tematyki/tytułów/ rodzajów
To jak znajdzie się ktoś chętny? Bo ja raz że mniej czytam (z uwagi na internet , prace itd) a dwa że brak mi potem osób z którymi mogłabym wymienic opinie... A jak już sie znajdąksiązkomaniacy - to każdy czytał co innego 
"Rodzina Połanieckich" Sienkiewicza (legalnie dostepny pdf http://commons.wikimedia.org/wiki/Ca...C5%82anieckich) na 12 maja 2013
Pozycja numer dwa : "Miłość w czasach zarazy" Gabriela Garcii Marqueza na mniej więcej 16 czerwca
Edytowane przez Joanna XL
Czas edycji: 2013-06-11 o 08:44
|