Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Neurobiopsychologia a kognitywistyka.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-19, 15:42   #9
RedLorry
Raczkowanie

Dot.: Neurobiopsychologia a kognitywistyka.

Co do opisu, który zacytowałaś, to każdy kierunek na każdej uczelni jest opisywany w tzw. "Sylwetce absolwenta", jednak nijak ma się to do rzeczywistości. Nie chcę Cię martwić ani broń Boże nie piszę tego złośliwie, ale placówki badawcze w Polsce leżą i kwiczą. Może jestem tak pesymistycznie nastawiona, ale większość ludzi po kierunkach biologicznych, chemicznych i pokrewnych narzeka na brak pracy i żałuje swojego wyboru, stąd moje pytanie (sama kończyłam inżyniera na kierunku chemicznopokrewnym, ale magistra robię z czegoś innego właśnie z powodów, które wyżej wymieniłam). Ale wracając do tematu, to uważam, że najpierw powinnaś solidnie przyłożyć się do matury. Bo nawet jak teraz wszystko bardzo dokładnie zaplanujesz, to matura i tak może to wszystko zweryfikować. Najpierw myśl o maturze, żeby jak najlepiej napisać, a później się martw na jaki kierunek pójść z takimi wynikami

Edit: Jeszcze radziłabym Ci poszukać już teraz ofert pracy (żeby się zapoznać) z tej dziedziny. Zorientujesz się, gdzie masz największe szanse na zatrudnienie po tym kierunku, jakie są wymagania pracodawców itd. - to też może Ci pomóc w wyborze kierunku.

Wiem, że umrę.

To pomiędzy jest moje"
— Eddie Vedder

Edytowane przez RedLorry
Czas edycji: 2013-04-19 o 15:48
RedLorry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując